Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Po zdrcujícím verdiktu přestala komunikovat. Tereza nepodala ani odvolání!

Autor: DH - 
26. března 2019
17:45

Ztratila snad chuť k životu? Tereza Hlůšková (22), která je v současné době uvězněna v láhaurské věznici Koh Lakhpat poté, co ji soud poslal na osm let a osm měsíců za mříže, přestala komunikovat s okolím. Z Pákistánu přišly znepokojivé zprávy o tom, že doposud nepodala proti rozhodnutí soudu odvolání. Co se děje?

Všichni to brali jako samozřejmost. Když soudce po dlouhém procesu Češce sdělil svůj verdikt, tedy osm let a osm měsíců v pákistánském kriminále, bylo jasné, že tím proces nekončí. Tereza sice propukla v pláč, jako by rozhodnutí bylo definitivní, ale rozsudek pravomocný ještě není a lze se proti němu odvolat.

Plán posunout proces k Vrchnímu soudu ostatně potvrdil i Terezin právník Asghar Dogar. „Dnes jsem obdržel rozsudek a zítra podám odvolání,“ hlásal ještě minulý pátek sebejistě Dogar. „Je to velký případ. Mám velmi silnou pozici a jsem si jistý, že dosáhneme zmírnění u Vrchního soudu,“ dodal.

Ale v tuto chvíli se zdá, že to byly jen plané sliby. Od advokátova prohlášení již uplynuly dva dny a soud doposud oficiální odvolání neobdržel. Otálí však i státní zástupce. To ostatně potvrdilo i Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

„Do dnešního dne odvolání nepodal ani advokát odsouzené Češky, ani státní zástupce,“ řekl Blesku mluvčí MZV Robert Řehák.

Dogar vinu hází na Terezu. Podle důvěryhodného zdroje to je právě ona, u které se potřebné dokumenty zasekly. Prý je ještě nepodepsala. Času je sice pořád dost, ale české pašeračce se to i tak krátí.

„Obě strany by měly mít podle zákona na podání odvolání 30 dní od vynesení rozsudku,“ dodal Řehák s tím, že Tereze a jejímu právníkovi, stejně tak jako státnímu zástupci, do konce termínu zbývá ještě 24 dní.

Pohybovenadany ( 27. března 2019 02:40 )

To je jasné , ty vložky potřebuje ! A šátky taky posílejte ! Adresa je Woman Jail of Pakistan . PSČ je 983 37.

vihor ( 27. března 2019 00:33 )

V normálních zemích právo většinou funguje tak, že pokud se odvolá odsouzený, nemůže dostat vyšší trest než od první instance. Pouze pokud se odvolá státní zástupce, může být trest zvýšen. Nicméně v případech, jako je tento, kdy vlastně k ničemu nedošlo a není žádný poškozený, hodně záleží na schopnostech advokáta, jak se dohodne se státním zástupcem a soudcem v zákulisí. Pokud se nabídne vhodná sumička, mohlo by se stát, že některý z důkazů bude vyhodnocen jako nepřijatelný a vina se třeba i zruší.

haniss ( 27. března 2019 00:01 )

Kdy už se konečně přestane o té undě psát ?!

tom7tom ( 26. března 2019 21:48 )

Ona se bojí, aby nedostala 15 let!!!

egyptanka ( 26. března 2019 21:11 )

Já myslím,že ji dostanou do ČR dříve než za pár let. Spíš za pár měsíců. Něco bude mít odkrouceno a za slušné chování jí půlku odpustí. Tipuji,že za 3 - 4 roky je doma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání