Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Půlnoční léčka na Terezu! Rozsudek odhalil šokující fakta

Autor: DH - 
21. března 2019
16:12

Blesku se podařilo získat plné znění rozsudku nad Terezou Hlůškovou (22) odsouzenou v Pákistánu za pašování drog. Odhalil řadu nových okolností, včetně popisu toho, co se přesně dělo v osudnou noc, kdy mladou ženu zadrželi s bezmála 9 kilogramy heroinu v kufru. Svědčili totiž celníci, kteří ji na letišti zastavili a o pašování drog dopředu věděli.

Bylo čerstvě 10. ledna roku 2018 a v centrále celníků letiště v pákistánském Láhauru sloužil svoji směnu Pervaiz Ahmad Qazim, když najednou dostal znepokojující zprávu.

„Kolem jedné ráno jsem obdržel informace z našeho oddělení o tom, že se v rámci letu číslo EY 242 společnosti Etihaad z Láhauru do Abú Zabí bude pašovat velké množství heroinu. V tu chvíli už byli pasažéři onoho letu na celních prohlídkách,“ vypověděl Qazim později, už jako svědek v procesu s Terezou. 

Když se inkriminované noci přesunul přímo do dějiště pozdějšího zadržení, Tereza Hlůšková už za sebou měla většinu z prohlídek. Bylo půl druhé ráno a pět minut a Češka, na kterou už tu čekali, právě zamířila k celnímu úředníkovi.

„Zmiňovaná dívka ke mně přistoupila s cestovními doklady a hnědým kufrem. Jmenovala se Tereza Hlůšková. Zeptal jsem se, jestli má u sebe nějaký kontraband, jako třeba heroin buď někde v oblečení, nebo v kufru. Řekla, že nemá,“ popsal prvotní jednání české nepravomocně odsouzené ženy celník.

Úředníci následně otevřeli kufr. Byl plný běžných věcí na každodenní užití, oblečení a podobně. Celníci všechny věci vyskládali a potom je něco trklo. „Zjistil jsem, že je kufr abnormálně těžký,“ uvedl Qazim. Není divu, „prázdné“ zavazadlo vážilo hodně přes 10 kilogramů. Quazim potom vzal nůž a cestovní tašku rozřezal. To už Tereza pravděpodobně tušila, že je zle.

Na videu ze zásahu je dobře slyšet, jak na otázku, co je to, odpovídá nejprve, že možná sůl. „Našli jsme bílý prášek, zabalený ve fólii. Dal jsem ho na tester drog, který potvrdil, že se jedná o heroin,“ uvedl celník. V tu chvíli už Tereza propuká v zoufalý pláč. Tuší, že se domů jen tak nepodívá.

Tereza po svém zadržení skončila ve vazební cele, kde strávila více než rok. Když pak v březnu 2019 konečně padl rozsudek, uložil soud Češce strávit osm let a dalších osm měsíců k tomu v pákistánské cele. Tereza ale nejspíš dá šanci odvolání. Její právník potvrdil, že ho hodlá podat. Je ovšem otázkou, jaké šance u pákistánského Vrchního soudu vlastně má.

 

jana999 ( 3. července 2019 07:54 )

myslím,že nemáš pravdu

hujer1 ( 22. března 2019 13:06 )

Mám raději oblast Ayutthaya,dřívější hlavní město Siamu.Je tam hodně památek.Přes 200 pagod v okolí. Jako montér jsem projezdil skoro celý svět. Pákistán se mi vyhnul,ostatně tam z firmy kupodivu nechtěl jet nikdo.O to více mě zarazilo,že si tam klidně jezdí dvacetiletá blondýnka.

ddpetr33 ( 22. března 2019 11:46 )

--_--Najděte nahe_zeny ve vašem městě zde : Muz.So/Zeny

reiner ( 22. března 2019 10:47 )

Člověk se nestačí divit, co už má ve svém věku za sebou - (asi žiji v bublině) ....

bombarder1 ( 22. března 2019 10:11 )

České média spustia demokratickú akciu - JE SUIS ČESKÁ KUVA! 😇

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání