Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Čtveřice cizinců zmlátila 12 lidí za jediný večer: Napadali i děti a ženy

Německá policie měla v Ambergu o zábavu postaráno (ilustrační foto).
Německá policie měla v Ambergu o zábavu postaráno (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: yks - 
1. ledna 2019
09:35

Lavinu nesmyslného násilí museli v noci na neděli řešit policisté v poklidném 40tisícovém  městě Amberg v Německu, asi 70 kilometrů od našich hranic. Čtveřice mladíků ve věku mezi 17 a 19 lety tam přijela na divokou opileckou jízdu a cestou mlátili, koho mohli.

První útok podnikli agresoři už na nádraží. Jejich obětí se stal 13letý chlapec. Vrhli se na něj a zasypali ho údery, které směřovaly především na břicho. Potom svou pozornost zaměřili na dospělého, 29letého muže. Tomu „vyrobili“ několik pořádných hematomů na obličeji. Neváhali se ale obořit ani na ženy. Vybrali si 17letou dívku, kterou zbili a vulgárně jí při tom nadávali.

Zatímco se policistům začala hromadit oznámení o útocích, opilí mladíci řádili dál. Jen u nádraží měli napadnout 6 lidí. „Tři mé přátele zmlátili. Mě povalili a zkopali,“ cituje server Novinky.cz svědectví jedné dívky pro Bild. V běsnění pokračovali v centru města. Policie se nejprve domnívala, že napadli celkem 7 lidí, z pozdějších hlášení ale vyplynulo, že zranili celkem 12 náhodně vybraných osob.

Teprve po delší době se místní policii podařilo útočníky dostihnout a zpacifikovat. Při zatýkání prý kladli odpor. Mělo se jednat o žadatele o azyl, z nichž žádný v Ambergu nežije.

Starosta města Michael Cerny byl útokem šokován. „Takové násilí v Ambergu nepotřebujeme,“ napsal na svém Facebookovém profilu. „Samozřejmě nelze generalizovat, ale tihle idioti udělali mírumilovným žadatelům o azyl opravdu medvědí službu,“ dodal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání