První incident se stal před hospodou v městské části Slovany. Skupinka opilců měla kopat a mlátit do dodávky. Řidič je okřikl, ale to neměl dělat. „Muž z Rakovnicka ho po předchozí slovní rozepři napadl na ulici nožem do oblasti hrudníku,“ popsala policejní mluvčí Martina Korandová.

Zraněný se utekl schovat a útočník ještě vyhrožoval jeho kamarádovi. Ten se radši zamkl v autě. „Pachatel se snažil dostat dovnitř.  Po chvíli toho zanechal a z místa odešel,“ řekla Korandová.

Zraněného převezli záchranáři do nemocnice na urgentní příjem. „Byl při vědomí a ve vážném stavu,“ uvedla mluvčí záchranářů Veronika Albrechtová. Policisté zatím hledali útočníka, který ihned po incidentu z místa utekl.

„Necelé čtyři hodiny po činu jej zadrželi v Plzni v Bukovci.  Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,75 promile alkoholu,“ doplnila Korandová s tím, že zraněný je stále v péči lékařů. Útočníka policisté obvinili z vraždy ve stadiu pokusu a přečinu nebezpečné vyhrožování a následně skončil ve vazbě.

V sobotu večer pak vyhasl v jednom z bytů na Borech život mladého chlapce (†17) rukou jeho jen o dva roky staršího vrstevníka. „Ten byl v bytě se svými známými a sečnou zbraní větší intenzitou napadl do oblasti krku mladíka, který zraněním na místě podlehl,“ uvedla Korandová. Vražednou zbraň kriminalisté zajistili na místě, údajně se má jednat o mačetu.

„Motiv pachatelova jednání je předmětem šetření. Ze strany vrchního komisaře byla nařízena soudní pitva,“ dodala Korandová. Útočníka policisté obvinili z vraždy, soud jej poslal v pondělí do vazby.

Podle médií je vrahem mladík, který před téměř dvěma lety zachránil lidský život. Chlapec, tehdy 17letý, vytáhl z řeky Mže bruslaře, pod kterým se propadl led. Za hrdinský čin obdržel i ocenění náměstkyně hejtmana.

VIDEO: Kriminalisté u domu, kde v jednom z bytů zemřel po napadení mladík (†17).

Fotogalerie
13 fotografií