Incident se odehrál na Klatovské třídě, kde měla být skupinka lidí napadena třemi cizinci. „Dva muži a jedna žena šli po Klatovské třídě, kde míjeli skupinu tří cizinců. Ti se měli najednou bez zjevné příčiny otočit zpět k nim a začít oba muže napadat,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Když už to vypadalo, že se situace zklidnila, vytáhl jeden z cizinců, údajně se má jednat o Ukrajince, nůž a zaútočil na jednoho z mužů. „Způsobil mu dvě bodnořezná poranění v oblasti levé poloviny trupu,“ řekla Fialová s tím, že skupina cizinců se pak dala na útěk.

Pomohli svědci

Všechny se ale díky svědkům, kteří přispěchali na pomoc, podařilo zadržet. Vážně zraněného muže si převzali záchranáři. „S bodným poraněním hrudníku a břicha jsme jej převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Při převozu byl při vědomí,“ řekl Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Případ si převzali kriminalisté. „Vrchní komisař krajského ředitelství obvinil 19letého cizince ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ doplnila Fialová s tím, že ve věci bude státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

VIDEO: strážníci zpacifikovali muže ozbrojeného nožem.