Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Problémy s očkováním v Brně: Agresivní důchodci se dožadují vakcíny i bez registrace!

Aktualizováno -
18. ledna 2021
10:08
Autor: zde, mat - 
18. ledna 2021
09:48

Vakcínu proti koronaviru covid-19 začala v pondělí podávat seniorům nad 80 let Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA) v Brně. Hned hlásí problémy. Injekci chtějí i penzisté, kteří se nedokázali zaregistrovat přes vládou zřízený rezervační systém. Nemocnicí znějí nadávky nejhrubšího zrna.

„Problémy jsou z neregistrovanými seniory. Přijdou a chtějí očkování, my je ale nemůžeme očkovat bez registrace. Posíláme je domů. Někteří jsou agresivní a vzniká z toho chaos,“ uvedla mluvčí FNUSA Dana Lipovská.



Nemocnice bude v pondělí očkovat 107 penzistů nad 80 let. „Budeme očkovat do 16 hodin. Naplněny máme všechny termíny, a to jak dnes, tak i zítra. Dále zatím nevíme, bude záležet na tom, kolik dostaneme vakcín. Přislíbeno jich máme tři tisíce,“ upřesnila Lipovská.

Tatínek prošel, maminka ne

Jedním z naočkovaných seniorů byl v pondělí ve FN u svaté Anny i Jan Hrdý (91) z Brna. Do systému ho v pátek zaregistroval jeho syn. „Ale to byl nějaký zázrak, že nám to vyšlo. Bohužel o rok mladší maminka měla smůlu, musíme to zkoušet znovu,“ řekl Blesk.cz Jan Hrdý mladší.

Jeho otec, dříve profesionální řidič, neměl s aplikací vakcíny problém. „Trochu to štíplo, to je všechno. Děkuji a při druhé dávce na shledanou,“ rozloučil se s lékařem a sestrou. 


VIDEO: Jedním z prvních, kdo se nechal naočkovat byl ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Video  Blatný: Chceme očkovat 100 tisíc lidí denně. Očkovacím centrem i O2 Arena?  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pohybovenadany ( 18. ledna 2021 17:37 )

Bohužel souhlasím . Od 90 roku nevidím žádný růst. Dvouprodovka “dálnice”, železnice katastrofální , mosty- o tech ani nemluvě...ale na obzoru je kanal Labe-Dunaj....no to mě potěš . Ale kapsy mají plné . To jo !!!

Pohybovenadany ( 18. ledna 2021 17:29 )

DŮCHODCI ....jenom do nich , nedejte se !! Nikdo si z vás srandu dělat nebude ! V tom by byl čert aby jste nedostali svoje vakcíny ! NEDEJTE SE !

verka1 ( 18. ledna 2021 16:27 )

Dneska jsem někde četla že v Německu se někteří zdravotníci nechtějí očkovat.
Tady se hádají o vakcínu.

kahuja ( 18. ledna 2021 16:12 )

lucie13 ( to č. 13 je výše IQ?) , poté, co jsi statečně přiznala, že jsi dítě vyčůrané komunistky, je vše objasněno. Pliveš na druhé v domnění, že ze sebe smyješ rodinou špínu . Jsou vás plná náměstí, potomků převlíkačů kabátů. Sklapni už a jdi si vyčistit zuby, páchne ti z úst

kurna1 ( 18. ledna 2021 16:07 )

Ať si zase zvolí Babiše a stranu ANO- ta jim jistě pomůže. *** co tu zasra..nou stranu volí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa