Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Edík smutní v útulku. S nemocnou paničkou se musel rozloučit, novou rodinu vyhlíží marně

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
3. listopadu 2023
05:30

Marně čeká na novou rodinu sympatický kříženec ovčáka Edík (7). V útulku Dogsy v Jestřebí na Českolipsku, kde se o něj už rok starají, nechápou, proč. Je to bezproblémový, milý, zdravý pes, který byl zvyklý na život v bytě.

S Edíkem si osud krutě pohrál. Jako štěně byl zachráněn z nevhodných podmínek. Jeho panička, která se ho ujala, ho milovala. „Pak ji ale v poměrně mladém věku postihla zákeřná nemoc, kvůli které už nebyla schopna se o Edíka starat,“ vysvětlila majitelka útulku Veronika Slavíková, proč se Edík ocitl u nich.

Ošetřovatelé nechápou, proč bezproblémového Edíka nikdo nechce Ošetřovatelé nechápou, proč bezproblémového Edíka nikdo nechce | Jana Ulrichová

V kotci smutní

Psovi, zvyklému na život v bytě po boku milující paničky, kotec nesvědčí. I když se mu v útulku snaží všemožně věnovat a rozptýlit ho, smutní. Chtěl by zase domov a svého člověka, nikdo se o něj ale nehlásí. „Vůbec nechápeme proč. Je to skvělý, naprosto bezproblémový, milý, k lidem přátelský pes,“ řekla Veronika. „Nevidíme na něm jedinou chybu,“ dodala s tím, že přesto o něj dosud nikdo neprojevil vážný zájem.

Tady Edík vyhlíží nový domov. Zatím marně Tady Edík vyhlíží nový domov. Zatím marně | Jana Ulrichová

Miluje lidi

Edík potřebuje rodinu, kde bude rovnocenným členem. Lidi miluje, vyhledává kontakt s nimi. Vedle svého člověka bude šťastný kdekoli, v domku se zahrádkou i v bytě. Díky svému předchozímu životu má stoprocentní hygienické návyky. Zvládá samotu, nic neničí. Umí základní povely, dává pac a chodí na vodítku.

Zdravý, aktivní

I když je Edík už sedmiletý, je zdravý a stále aktivní. „Je to ideální rodinný pes. Je přátelský i k dětem,“ řekla Veronika s tím, že člověk, který se ho ujme, ale musí zvládnout jeho sílu. „S fenkami vychází, psy si vybírá. Jak je to s kočkami, nevíme, nemáme to vyzkoušené,“ dodala. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a poskytnout mu nový domov, mohou kontaktovat útulek Dogsy telefonicky na čísle 777 239 237.

I když je Edík už sedmiletý, je stále aktivní I když je Edík už sedmiletý, je stále aktivní | Jana Ulrichová

Sbírka na dostavbu

Útulek Dogsy budují dobrovolníci už šest let, a to na pozemku, který i s hospodářskými budovami odkoupili. „Abychom mohli dostavět hlavní budovu, chybí nám ještě půl milionu korun. Vypsali jsme proto sbírku na portálu Donio,“ řekla Veronika Slavíková. Peníze ze sbírky budou využity na zateplení útulku a dobudování psích pokojíků. „Chybí ještě dodělat také karanténu, elektroinstalaci a další věci,“ dodala s tím, že sbírka potrvá do konce roku. „Sebemenší částka pomůže,“ řekla.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi