Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Měkké a pohodlné: Nové ochranné límce se líbí psům a páníčkům, fandí jim i veterináři

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
15. října 2023
06:20

Neškrtí, netlačí, nemocné zvíře v nich má pohodlí, takové jsou ochranné límce od plzeňské rodinné firmy VymazlenejCZ. Zvířecím pacientům je vyrábí přímo na míru, a nezapomínají přitom ani na opuštěná zvířata, která různě podporují. Teď například část říjnové tržby věnují dvěma spolkům.

Límce od VymazlenejCZ mají oproti běžně používaným plastovým řadu výhod. „Jsou pohodlné, měkké, omyvatelné. Majitel nemá omlácené nohy a pejsek odřený krk. Pohodlně se v něm nažere, napije, vyskočí na gauč a hlavně se v něm dobře spí,“ popsala zástupkyně firmy Petra Žaludová s tím, že používat je mohou i kočky. Límce vyrábí v různých velikostech, šijí je přitom přímo na míru. „Potřebujeme vědět nejen míry pejska, ale také jeho věk, povahu, a samozřejmě i důvod, proč límec potřebuje,“ řekla Petra.

Firma šije límce v různých velikostech, udělají ho na míru pro vlkodava i dvoukilovou čivavu Firma šije límce v různých velikostech, udělají ho na míru pro vlkodava i dvoukilovou čivavu | Jana Ulrichová

Veterináři je chválí

Měkké límce doporučují i veterináři. „Spousta pacientů a vlastně i páníčků je snáší mnohem lépe. Pro pejska jsou mnohem komfortnější, protože jsou z molitanu, který se ohne,“ řekla Markéta Tučková z plzeňské Veterinární kliniky Kleisslova. „Psi v nich zvládají pooperační péči mnohem lépe, protože nejsou vystresovaní stísněným prostorem plastového límce,“ dodala. Zároveň ale připustila, že jsou případy, kdy tyto límce vhodné nejsou. „Nehodí se na zranění v oblasti hlavy, případně na zranění pacek, protože zvídavá zvířátka se naučí, že se měkký límec dá ohnout a k pacičce se tak dá dostat. Na zranění v oblasti hrudníku, břicha nebo po operacích, je ale ideální,“ řekla.

Pes se s límcem pohodlně nají i napije Pes se s límcem pohodlně nají i napije | Jana Ulrichová

Pomáhají útulkům

Zástupci firmy mají nejen dobré nápady, ale i dobré srdce. Od začátku podporují opuštěná zvířata, psům a kočičkám z útulků a spolků dodávají límce zdarma. Teď se navíc rozhodli věnovat část říjnové tržby dvěma záchranným spolkům, psímu hospicu Dejte nám šanci v Bukovince a spolku Dočasky De De. „Chceme pomáhat pejskům, protože jsme srdcařky, a máme zvířata rády,“ řekla Petra.

Z vlastní zkušenosti

Na nápad šít měkké límce přišla Petra díky vlastní zkušenosti. „Můj předchozí pejsek měl kožní problémy a já jsem neměla to srdce ho nechat v plastovém límci osm hodin, když jsme byli v práci,“ popsala, jak ji napadlo ušít první měkký límec, který pak několik let ležel ve skříni. „Pak můj druhý pejsek Toník musel na kastraci a já ho opět vytáhla. Tehdy jsem si řekla, že by bylo škoda nechat tento nápad zapadnout a nenabídnout límce i dalším lidem,“ řekla.

Firma nabízí i obojky Firma nabízí i obojky | Jana Ulrichová

Nabízí i obojky

Firma do svého sortimentu zařadila i další produkty, kromě límců vyrábí i psí doplňky, jejichž koupí je možné přispět zvířecím záchranářům. „Vyrábíme sety, obojek a pamlskovník ve stejném designu. Tuto sadu se ještě chystáme rozšířit o vodítka a šátečky,“ řekla Petra Žaludová.

naidka ( 15. října 2023 09:14 )

Jejich výrobky jsou moc pěkné, apartní, záleží na tom, jaké nasadí ceny. Známá sháněla pro malého pejska nepromokavý obleček, měli bratru za 800 Kč. Na druhé straně hodně pejskařů na ceny nehledí, hlavně, aby jejich mazlík byl IN a COOL.🐶😊

Zobrazit celou diskusi