Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Blesk tlapky s Billou nadělovaly opuštěným psům i kočkám. Granule a kapsičky pro mlsné jazýčky

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
26. srpna 2023
06:20

Radost v podobě krmení přivezly v těchto dnech reportérky Blesk tlapek do dvou zvířecích záchranných spolků. Darovala ho společnost Billa, díky níž dostaly pytle s granulemi, konzery a pamlsky plzeňské Fousky, které se starají o opuštěné kočky, a Psí senioři v nouzi pečující o čtyřnohé staroušky.

Blesk tlapky oba spolky velmi dobře znají, dlouhodobě s nimi spolupracují. Kočičí krmení si za plzeňské Fousky převzala zakladatelka spolku Libuška Brzáková Pelikánová. Netajila se, že jim přišlo vhod, protože právě se jim sklady s krmením začaly vyprazdňovat. „Krmení potřebujeme nejen pro naše svěřence, podporujeme i sociálně slabší lidi, kteří se starají o kočky. Takový dar nám určitě pomůže, proto moc děkujeme,“ řekla.

Ve Fouskách si krmení převzala zakladatelka spolku Libuška Brzáková Pelikánová Ve Fouskách si krmení převzala zakladatelka spolku Libuška Brzáková Pelikánová | Jana Ulrichová

Pečují o seniory

Krmení pro psy odvezly reportérky do Chrástu na Nymbursku, kde má sídlo spolek Psí senioři v nouzi. Jeho dobrovolníci pečují o ty nezranitelnější, staré a nemocné psy, kteří nezvládají pobyt v útulkových kotcích a potřebují domácí prostředí. Snaží se jim najít i nové domovy, což v případě psích staroušků není vůbec snadné, protože adoptovat starší psy se lidé bojí. I v tomto spolku udělal dar od Billy radost. „Mockrát děkujeme, krmení rozdělíme mezi zhruba desítku psů, které máme v současné době v péči,“ řekla předsedkyně spolku Vendula Wolfová.

Adina, Fialka a spol.

První, kdo ochutnal jeden z pamlsků, které spolku Billa darovala, byl německý ovčák Pret. Ten už má dnes nový domov, jeho místo ale zaujali jiní, kteří na svého člověka v dočasné péči spolku teprve čekají. Jsou mezi nimi Adina, Fialka a Štefánek, které znáte z našich reportáží, a také krásný kříženec ohaře Mikeš (13), kterému zemřel páníček, kříženec pudla Martínek (11), kterého chtěli původní majitelé utratit, a statný fešák Bruno (9, 54 kg), který se bůhvíproč ocitl na ulici.

Reportérky Blesk tlapek se zástupci spolku Psí senioři v nouzi Reportérky Blesk tlapek se zástupci spolku Psí senioři v nouzi | Jana Ulrichová

 

Čekají na domov

Zájemci, kteří by někomu z nich chtěli dát domov, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek, kde také najdou o všech psech k adopci více informací. Na facebookových stránkách spolku Fousky najdou zase potřebné informace zájemci, kteří by si chtěli adoptovat kočičku.

Zobrazit celou diskusi