Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Majitelé Miu odložili, neměli na její operaci. Nový domov našla na Festivalu Blesk tlapek

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang, Festival Blesk tlapek - 
10. června 2023
05:50

Jackpot vyhrála na Festivalu Blesk tlapek fenka francouzského buldočka Mia (4) ze spolku Dočasky De De. Našla tam svou spřízněnou duši a s ní i nový milující domov. Mia, které se doposud lepila smůla na paty, si teď užívá lásky, péče a dovádění s psím parťákem Jiříkem.

Byl to zřejmě osud, její nová panička Lucie Vlastníková (41) z Nehvizd, která zajišťuje dočasné péče ve spolku Pes nejvěrnější přítel, neměla původně na festival vůbec jít. Na poslední chvíli se ale dozvěděla, že je potřeba pomoci ve stánku, proto dorazila. A hned se do Mii, kterou uviděla vedle u stánku Dočasek De De, zamilovala.

Mia je hezká fenka francouzského buldočka. Mia je hezká fenka francouzského buldočka. | Jana Ulrichová

Na první pohled

Byla to bez nadsázky láska na první pohled. „Před rokem mi zemřela fenka francouzského buldočka. Mia zaplní prázdné místo v mém srdci,“ řekla reportérkám Blesk tlapek ještě před tím, než společně odfrčely domů. Do nové rodiny se Mia okamžitě dokonale začlenila. Spřátelila se i se svým psím parťákem Jiříkem, kterého si Lucie adoptovala už dříve ze spolku Pes nejvěrnější přítel.

Mia na Festivalu Blesk tlapek se svou novou paničkou Lucií Vlastníkovou Mia na Festivalu Blesk tlapek se svou novou paničkou Lucií Vlastníkovou | Jana Ulrichová

Majitelé ji odložili

Mia to neměla v životě vůbec lehké. Její původní majitelé ji odložili na veterině, protože neměli peníze na její léčbu. Spolek Dočasky De De, který se jí ujal, jí zajistil dočasnou péči a uhradil i její operaci páteře. Další léčba ještě Miu čeká. „Mia u nás ještě podstoupí plánovanou kastraci, a po diagnostice problémů s kolínky, kterou jsme museli kvůli hárání odložit, pravděpodobně i další operaci,“ uvedla zakladatelka spolku Dita Pullmannová. Spolek, kterému organizátoři Festivalu Blesk tlapek věnovali výtěžek tomboly v částce téměř 42 000, tuto léčbu Mie uhradí.

Konečně se dočkala

Radost z toho, že má Mia konečně nový domov, má i Monika Znamenáčková, která ji měla u sebe v dočasné péči. „I když mi chybí, moc jí to přeju. Je to miliónový pes, který na nový domov čekal půl roku, nikdo o ni neměl zájem. Jsem šťastná, že se princezna Mia konečně dočkala,“ řekla.

Mia s Monikou Znamenáčkovou, která ji měla v dočasné péči. Mia s Monikou Znamenáčkovou, která ji měla v dočasné péči. | Jana Ulrichová

Nebyla sama

Mia nebyla jediný pes, který na Festivalu Blesk tlapek našel nový domov. Dvě fenky k adopci, Jessie a Peggy, přivezly i provozovatelky Psího domova v Řepnici na Litoměřicku Miluše Maskulanisová a Jana Kymrová. „Máme velkou radost, obě fenky našly nové páníčky, a to vše díky Blesk tlapkám. Zájemců bylo dokonce více. Kdybychom měli takových psíků deset, všichni by tam našli domov. Báječná akce,“ napsaly po akci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi