Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

To nejlepší z festivalu Blesk tlapek: Kubišová křtila SOS linku, Nancy z útulku našla štěstí

Autor: jan šponar, Matěj Doubek - 
4. června 2023
05:00

Sluncem zalitá louka Vypichu v Praze 6 přilákala v sobotu stovky chlupáčů a jejich páníčků. Aby ne, vždyť se tu konal Druhý ročník festivalu Blesk tlapek. Nechyběly atrakce, ukázky psích sportů, soutěže ani celebrity.

Vřelá setkání plná vrtících se ocásků vykouzlila úsměvy na tvářích mnoha účastníků včerejšího festivalu Blesk tlapky. Na místě je čekalo tolik atrakcí a soutěží, že projít vše za pouhých sedm hodin dalo pořádně zabrat.

„Je to tu parádní, moc se nám to líbí. Vyzkoušeli jsme už agility, stezku nástrahy, teď chceme projít stánky se psími potřebami,“ pochvalovala si návštěvnice Anna (16) s fenečkou kokršpaněla Emou.

Atrakce a celebrity

Oříškem byla pro pejsky stezka nástrah, na které se pokoušeli s pány proběhnout trať plnou lákavých návnad v podobě pamlsků a hraček. Pár jich odolalo, většina si však nějakou dobrotu vzala.

Před zraky návštěvníků předváděli své umění také cvičení šampióni. Tahali břemena, skákali do výšky na peška, nebo běhali na treadmillu, tedy běhacím pásu pro psy. Vše samozřejmě s mírou, aby námahu na sluníčku nepřehnali.

K občerstvení byl chlupáčkům připraven dostatek vody, i bazének, kde si mohli svlažit packy. A své chlupáče předvedly i české celebrity, třeba zpěvačka Heidi Janků, která na chvilku dala z ruky vodítko, aby mohla divákům zazpívat.

Marta Kubišová odstartovala SOS linku

„Dobrý den, u telefonu Marta Kubišová,“ ozve se v telefonu, když zavoláte na novou SOS linku Blesk tlapek. Zpěvačka a bojovnice za práva zvířat s Bleskem na projektu spolupracovala a včera slavnostně odstartovala fungování nové tísňové linky.

„Lidé mohou hlásit podezření na množírny, týrání a podobně. My se jejich podněty budeme zabývat,“ líčí reportérka Blesk tlapek Jana Ulrichová.

Pokud na podobnou nekalost máte podezření, zavolejte na číslo 225 977 876. Případ popište a zanechte na sebe kontakt.

Marta Kubišová na festivalu Blesk tlapek na Vypichu (3.6.2023) Marta Kubišová na festivalu Blesk tlapek na Vypichu (3.6.2023) | Foto Blesk - Jakub Poláček

Nancy našla štěstí

Na festival Blesk tlapek se přišla podívat i paní Gabriela (48) s dcerami a třemi pejsky. „Moc se těšíme. Plánovali jsme přijet už minulý rok, ale nakonec to nevyšlo, tak jsme tu letos poprvé,“ říká.

Své pejsky zachránila z Depozita Beruška, nejpohnutější osud měla ale fenečka Nancy (11). „První majitel ji týral. Od něj ji zachránila postarší paní, která ale záhy zemřela, Nancy se dostala k jejímu synovi, který ji bil. Dnes už je ale šťastná a konečně našla domov,“ říká a láskyplně pohladí veselou kříženku po hlavě.

Festival Blesk tlapky: Fenka Nancy s novou rodinou (3.6.2023) Festival Blesk tlapky: Fenka Nancy s novou rodinou (3.6.2023) | Foto Blesk - Jakub Poláček

Našli nové pány

Na festivalu se předvedly také útulky a spolky, které nabízely své chovance k adopci. Řada našla potenciální budoucí pány, kteří se za nimi pojedou podívat, aby si v klidnějším prostředí ověřili, že si sednou. A jedna šťastná fenka z festivalu dokonce odjela rovnou k nové paničce!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

padrino ( 4. června 2023 23:44 )

to tarrica:
....Tak paní Martě plně náleží titul celebrita a VIP?.....

Jj a proto volila komunistu Pávka.Mimochodem,ta barva jejích vlasů ke hrozná a vypadá jako Neckář.

tarrica ( 4. června 2023 14:44 )

Spousta útulků má své stránky a tam je i číslo účtu, nebo značky krmiv, které potřebují /ne ty z marketů, ty většinou způsobují zdravotní problémy/.
Raději menší balení kvalitních.
Někde potřebují i deky, ručníky, vyřazené povlečení, bavlněná trička apod.
Jste hodný/á/, že chcete pomoci

otrusnik ( 4. června 2023 14:12 )

Škoda, že se takové akce pro pejsky nekonají i v jiných větších městech. Určitě by se našli lidé, kteří by rádi na pejsky do útulků přispěly.

verka1 ( 4. června 2023 09:50 )

Kontroluje se jak se má pejsek v nové rodině? Lidé jsou všelijací a dokáží se v útulku přetvařovat a doma týrají pejska 👎😱

tarrica ( 4. června 2023 09:29 )

Tak paní Martě plně náleží titul celebrita a VIP.

Zobrazit celou diskusi