Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čipa nechali v bytě s kocourem a suchým chlebem. Černý sympaťák teď hledá lepší domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Festival Blesk tlapek, Kateřina Bokrová Lang - 
7. června 2023
12:20

Milý a bezproblémový je kříženec pitbula Čip (9), který čeká na nový domov v tachovském útulku U Šmudliny. Jeho majitel ho i s kocourem nechal v bytě, ze kterého se odstěhoval. Našli je tam hasiči, kteří byt otevřeli kvůli úniku plynu.

Majitel nechal Čipovi v bytě k jídlu pouze chleba. Poté, co byl z bytu osvobozen, se ho vzdal. „Opravdu to nechápu. Kdyby se na nás obrátil hned, pomohli bychom mu,“ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägerová, která věří, že se Čipovi podaří najít nový domov. Má podle ní všechny předpoklady být skvělým rodinným psem.

Čip je bezproblémový, dobře vychází i s dobrovolnicí Natálií Žigmondovou. Čip je bezproblémový, dobře vychází i s dobrovolnicí Natálií Žigmondovou. | Jana Ulrichová

Veselý, optimistický

I když na někoho může Čip svou velikostí a černým zbarvením působit hrozivě, není třeba se ho bát. Je velmi přátelský a pořád dobře naladěný. „Je to takové naše sluníčko, má neuvěřitelně optimistickou a stále veselou náladu,“ řekla Gabriela s tím, že díky jeho přátelské povaze nemusí mít případný zájemce o něj nutně zkušenosti s bull plemeny.

V útulku Čipa chválí za jeho přátelskou bezproblémovou povahu. V útulku Čipa chválí za jeho přátelskou bezproblémovou povahu. | Jana Ulrichová

Procházky s dětmi

Protože Čip není agresívní, ostatních psů si nevšímá, nevyjíždí po nich, a celkově působí vyrovnaně, hodil by se podle Gabriely i ke starším lidem. Problém nemá ale ani s dětmi. „Rodiny s dětmi ho u nás pravidelně venčí, a jsou to bezpečné procházky. Nevšímá si nikoho a ničeho, jen svého psovoda, své rodiny,“ řekla. Dodala, že ideální by byl pro Čipa rodinný dům se zahradou, kde by žil jako zvířecí jedináček.

Zájemci, pište

Čip je naprosto zdravý pes, je očkovaný a čipovaný, neexistuje žádný důvod, proč by měl zbytek života strávit v útulkovém  kotci. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a dát mu nový domov, mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny písemně, a to na e-mail gabrielka333@seznam.cz.

Zobrazit celou diskusi