Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ríša měl zemřít v popelnici. Po záchraně a léčbě konečně našel náruč plnou lásky

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
11. prosince 2019
06:10

Obrovské štěstí měl roztomilý kříženec Ríša, kterého loni v červnu kdosi zavřel do krabice a i s jeho sourozenci ho vyhodil do popelnice. Štěňata zachránil spolek Pes nejvěrnější přítel, který všem našel rychle nové domovy. Ríša, u kterého se navíc projevil vážný handicap, ale na ten svůj čekal déle než rok. Teď se konečně dočkal.

U Ríši se totiž záhy projevila degenerativní vada, luxace pately levné zadní nohy, tedy poškození kolena, při kterém je čéška mimo žlábek stehenní kosti. Měl kvůli tomu velké bolesti a hrozilo, že o nožku přijde. Díky Lence Krbcové, která jej měla v dočasné péči, se ale téměř uzdravil. Absolvovala s ním náročnou léčbu, pravidelná cvičení a rehabilitace, které hradil spolek Pes nejvěrnější přítel.

Ríša dělal napřed drahoty. Pak se ale se svou bývalou opatrovatelkou náležitě přivítal Ríša dělal napřed drahoty. Pak se ale se svou bývalou opatrovatelkou náležitě přivítal | Jana Ulrichová

Nožku zachránili

Lence se spolu s veterináři podařilo nohu Ríšovi rozhýbat tak, že nakonec nebyla nutná ani operace, ani amputace. Díky ní teď Ríša běhá, skáče a dovádí, jako každé jiný psí puberťák, a nic ho netrápí a neomezuje. V novém domově, který našel v rodině Škodových v Bakově nad Jizerou se okamžitě zabydlel, o čemž se Lenka, která se na něj společně s Blesk tlapkami přijela podívat, sama přesvědčila.

Vánoce v červenci

„Čekala jsem, že mě bude vítat, ale úplně mě přešel. Hlídal si už svou adoptivní rodinku, neměl už zájem se se mnou sbližovat,“ řekla s úsměvem Lenka Krbcová. „Je to pro mě důkaz toho, že jsme pro něj vybrali ten nejlepší domov,“ dodala. Nejvíc si ale cení toho, že Ríša může bezstarostně běhat a skákat, že je prostě zdravý. „Ten pocit se ani slovy nedá vyjádřit. To jsou pro mě Vánoce v červenci,“ řekla Lenka, která coby dočaskářka odchovala už sedm psů.

Ríša miluje děti, společně s nimi dovádí, jsou pro něj těmi nejlepšími parťáky Ríša miluje děti, společně s nimi dovádí, jsou pro něj těmi nejlepšími parťáky | Jana Ulrichová

Vzájemné štěstí

Radost dělá Ríša i své nové rodině. „Našli jsme si ho na internetu. Líbil se nám od první chvíle,“ řekla jeho nová panička Veronika Škodová. „Zapadl do naší rodiny perfektně. Je kamarádský, a to od prvního dne. Má strašně rád děti, pořád si je hlídá, všude za námi chodí. Myslím, že je s námi šťastný a my jsme zase strašně rádi, že ho máme. Ani na chvíli jsme nezalitovali,“ dodala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MiraF ( 13. prosince 2019 11:17 )

Umírají lidé, zvířata chcipají.

vasek711 ( 11. prosince 2019 07:10 )

to je hezke, cele rodine i s Risou preji vesele vanoce.

DWEI ( 11. prosince 2019 07:03 )

Supéééééééér!!!!!! Rodině Škodových + Ríšoví přejeme krásné vánoce a stovky a stovky krásných dnů a veselých zážitků v dalších letech!!!!!!

y1xcvbnm ( 11. prosince 2019 06:40 )

je nádherný!! Ty oči , přeji mu hodně lásky v životě a aby byl šťasný

aveneta ( 11. prosince 2019 06:37 )

Dojemný příběh Ríši....měl velké štěstí. Ať se mu daří v milované rodině

Zobrazit celou diskusi