Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kiru týrali a chtěli oběsit. Našla milující paničku, na drahou operaci se složili dárci

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
28. listopadu 2019
05:25

Velkými bolestmi trpěla fenka Kira (asi 5), která teď žije se svou novou paničkou Veronikou Drozdovou na Sokolovsku. Její první majitel ji surově trýznil, což ji poznamenalo. Potřebovala operaci, na kterou byla Veronika ochotna vzít si půjčku. Lidé jí ale pomohli.

Kříženka pitbula Kira si prošla doslova peklem. Její původní majitel, který je teď ve vězení, ji věšel na hák, snažil se ji oběsit a vyhodit z okna. Kvůli staré zlomenině, kterou jí způsobil, měla velké bolesti. Ulevit jí mohla jen operace, kterou, i díky příspěvkům čtenářů Blesk tlapek, teď podstoupila.

Kiře se už daří dobře, i když má ještě dlahu, chce už běhat a hrát si Kiře se už daří dobře, i když má ještě dlahu, chce už běhat a hrát si | Jana Ulrichová

Operaci zvládla

„Byl vyndán poškozený kloub a kosti jí byly sešroubovány k sobě, aby už nedocházelo k bolestem. Teď jen čekáme, až kosti k sobě trošku srostou,“ popsala Veronika. Dodala, že Kira je velká bojovnice. I když první noc po operaci pronaříkala ve velkých bolestech, nakonec všechno zvládla.

Už chce běhat

Teď už je Kira zase je veselá, a i když má ještě dlahu, chce už běhat a hrát si. „Musíme ji krotit a schovávat před ní hračky, protože se bojíme, aby si neublížila nebo aby jí ve hře neublížil náš druhý pes,“ řekla Veronika. Dodala, že nyní Kiru čeká ještě kontrolní rentgen, který ukáže, zda je možné odstranit dlahu a začít s rehabilitacemi.

Kiře se už daří dobře, i když má ještě dlahu, chce už běhat a hrát si Kiře se už daří dobře, i když má ještě dlahu, chce už běhat a hrát si | Jana Ulrichová

Nikdy nelitovala

I když péče o Kiru je a bude ještě náročná, Veronika prý nikdy ani na vteřinu nezalitovali toho, že se týrané fenky ujala. „Ona to miliónkrát vrací. Je úžasná, milující, na lidi i přesto, čím si prošla, nezanevřela. Ona si to zaslouží,“ řekla.

Kira teď na veterinární klinice ve Vintířově podstupuje fyzioterapii Kira teď na veterinární klinice ve Vintířově podstupuje fyzioterapii | Jana Ulrichová

Díky dárcům

Zaplatit náročnou operaci a následnou léčbu týrané fenky pomáhá spolek Pes nejvěrnější přítel, který pro Kiru zřídil transparentní účet. „Operace stála přes 38 tisíc korun, další tisíc korun stojí vždy převazy. Zvládáme to všechno díky lidem, kteří nám strašně pomáhají, a to jak finančně, tak psychicky. Každé jejich povzbuzení nám dodává energii,“ řekla Veronika, která zároveň všem dárcům, kteří na operaci přispěli, poděkovala.

verka1 ( 28. listopadu 2019 11:03 )

Hodně zdraví
Ještě se najde slušný člověk, který ví jak se má chovat k pejskovi.
Jo a ta bezcitna bestie ať chcípne.

naidka ( 28. listopadu 2019 09:18 )

Ošetřující veterinář se mohl trochu blýsknout a udělat pár převazů zdarma.
Kiře i paničce hodně štěstí.

Zobrazit celou diskusi