Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Psí den přilákal davy. Nové domovy pro opuštěné pomohl hledat i frontman Lucie

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. června 2019
16:56

Stovky lidí zamířily v sobotu na fotbalové hřiště v Lanžhotu na Břeclavsku, kde probíhal první Moravský psí den. Na své si tam přišli nejen čtyřnožci, ale i jejich majitelé. Mezi těmi, kteří si akci nenechali ujít, byl i frontman skupiny Lucie David Koller nebo herečka Markéta Hrubešová. Blesk tlapky coby mediální partneři akce byly u toho. 

Největší zájem byl podle organizátorky akce Karolíny Hájkové o čipování psů zdarma. „Často se stává, že si lidé sice nechají psa očipovat, čip pak už ale nezaregistrují. To se tady stát nemůže. Veterináři sem přivezli 300 čipů, které hned na místě přihlašujeme do registru majitelů zvířat,“ řekla.

Dostihy pobavily

Velký zájem byl také o agility a psí dostihy, u kterých se všichni přítomní pobavili, a také o závody v psím skoku do výšky. Jejich vítězem se stala fenka ohaře Zara Andrey Krátké, která překonala výšku 130 centimetrů a stala se tak českou rekordmankou. Pro návštěvníky byly připraveny i přednášky, například o tom, jak správně koupit psa a nenaletěl přitom množitelům a překupníkům.

Pomohou útulkům

Na Moravském psím dni se také představily některé útulky a záchranné spolky, které nabídly pejsky k adopci. Představovat opuštěné psy a pomáhat jim tak najít nový omov pomáhal i David Koller, zpěvák dnes už legendární skupiny Lucie. Mezi spolky se objevil i na handicapovaná zvířata zaměřený útulek Tibet, který Blesk tlapky představily v rámci své vánoční nadílky. Nechyběla ani charitativní tombola, jejíž výtěžek ve výši 60 000 korun půjde právě na podporu útulkům.

 

Zobrazit celou diskusi