Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Iva napsala knihu o nejubožejších z ubohých psů. Příběhy statečných pomůžou dál

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
17. června 2019
06:10

Pro často krutě týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy založila Iva Volková (55) v roce 2013 útulek Rafael, o. p. s. Jak sama říká, nedokázala už nečinně přihlížet jejich utrpení. Rukama obětavé ženy prošla za tu dobu řada svěřenců, většina s velmi pohnutými osudy. Vzpomínky na ně zachytila ve své knize Příběhy statečných, kterou slavnostně pokřtila. Výtěžek z knihy půjde, jak jinak, na péči o odložená zvířata.

„Když už jsem se pustila do záchrany týraných pejsků, řekla jsem si, že jejich příběhy by se daly využít do knihy. Výtěžek z ní pomůže ostatním útulkům s nákladnými operacemi,“ řekla paní Iva, která svůj azyl provozuje v Hamru u Českých Budějovic.

Iva Volková, autorka knihy Příběhy statečných, chce získat milion korun pro nemocné psy Iva Volková, autorka knihy Příběhy statečných, chce získat milion korun pro nemocné psy | Tonda Tran

Křest pod dohledem slavných

Peníze na vydání knihy získala díky portálu Hithit, kde si ji zájemci mohli předplatit a koupit tak levněji. A nebo si mohli zakoupit dárek a tím vydání knihy podpořit. „Potřebné peníze se tak podařilo získat a kniha mohla vyjít. Příběhy, které jsem sepsala, mají lidem ukázat, že se nemusí bát adoptovat starého pejska,“ řekla Iva Volková. 

Knihu, která zachycuje příběhy zachráněných pejsků z azylu Rafael, o. p. s., pokřtila herečka a výtvarnice Iva Hüttnerová. „Společně s ní křtil i violoncellista Petr Nouzovský s manželkou Kristinkou. Samozřejmě u toho nechyběla moje bývalá svěřenkyně fenka Šedulinka,“ dodává autorka.

Iva a její otevřené srdce

Kniha, jejíž obálku ilustrovala právě Iva Hüttnerová, vyšla v nákladu 3000 kusů. Její cena je 390 korun, celá tato částka jde přitom na transparentní účet s názvem Ivino otevřené srdce psům, který byl založen právě za tímto účelem.

Veškerý výtěžek z knížky, který by měl být přes milion korun, půjde registrovaným útulkům na nákladné operace, na které třeba právě v tu chvíli nemají peníze. „Z účtu se budou proplácet faktury veterinářům. Dnes mám na kontě už 300 tisíc korun, což je to neuvěřitelné, všem děkuji za podporu,“ popsala Iva Volková.

Kde knihu získat?

Knihu si mohou zájemci koupit přímo u Ivy Volkové v útulku Rafael přes jejich webové stránky www.rafael-ops.cz. „V knihkupectvích, kde si berou velké marže, ji nenajdou, protože nechci snižovat zisk z knihy,“ vysvětila.

Iva dodala, že lidé z okolí si pro knihu mohou do útulku přijet osobně a při té příležitosti si mohou také půjčit na vyvenčení některé z jejích tamních svěřenců. „Mám tu i pejsky, kteří ještě čekají na nový domov. Třeba se tu i do některého zamilují,“ dodala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gigon ( 17. června 2019 07:35 )

Sama množi a ještě ji vydaji jak se to ma dělat jak množit vice,,,,,

Zobrazit celou diskusi