Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš: Tresty za týrání zvířat musí zpřísnit. Blesk tlapky mají zastání u premiéra

Autor: Tomáš Belica - 
4. února 2019
05:00

Říká se, že kdo má rád zvířata, nemůže být špatný člověk. Ačkoliv mnoho lidí nemůže šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi (64) přijít na jméno, premiér a pejskař je rozhodně pro zpřísnění trestů za týrání. V neděli cestou do pořadu Blesku Ptám se, pane premiére prý dokonce zaúkoloval své lidi, aby příslušnou novelu ve Sněmovně konečně projednali.

Zatočit s množírnami psů, kde se kvůli kšeftu produkují štěňata v mizerných podmínkách, a hlavně zpřísnit tresty za týrání zvířat, se Blesk v rámci svého projektu Tlapky snaží dlouhodobě.

Jenže sám v tom nic nezmůže, změnit se musí zákony. Novela trestního zákona, která by postihy zvýšila a s množírnami skoncovala, přitom podepsalo 80 poslanců ze sedmi sněmovních klubů. Jenže to bylo již loni v létě a od té doby se k ní dolní komora parlamentu nedostala…

Video  Celý záznam pořadu Ptám se, pane premiére (3. 2. 2019)  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Faltýnku, jednej

Za zpřísněním trestů souhlasí také Babiš. „Teď, cestou do studia, jsem volal a žádal jsem ho (šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka, pozn. red.), aby projednání zákona o množírnách prioritně zařadil na program schůze,“ řekl premiér včera Kláře Brunclíkové (30), moderátorce pořadu Blesku Ptám se, pane premiére.

Připomněl také, že novelu podepsalo 20 zákonodárců za ANO. „Já mám strašně rád zvířata, měli jsme tři pejsky, teď máme dva,“ vysvětlil Babiš. Jeho nejnovějším rodinným členem se čerstvě stal černý německý ovčák Tango, s jehož fotkou se pochlubil na sociálních sítích.

Množí a berou dávky?

Jediným Babišovým motivem, proč je nutné zpřísnit zákony, není samozřejmě jen láska ke zvířatům. Jako bývalému šéfovi státní kasy mu totiž leží na srdci také daňové úniky. „Množírny jsou v šedé ekonomice zlatý důl pro ty, co týrají zvířata. Jen třicet procent zvířat z množíren zůstane v České republice. Ti lidé (množitelé, pozn. red.) jsou možná na dávkách,“ dodal premiér.

Změnit se ale musí i mentalita lidí, aby ti například nepřebírali štěňata od prodejců kdesi na benzínkách: „Kdo si chce koupit pejska, aby viděl, kde byl, v jakých podmínkách,“ uzavřel téma.

strejda777 ( 4. února 2019 19:23 )

Reaguju na tvůj příspěvek, kde něco plácáš o "vykoplého ze slováče" a hůlkovi prezident ČR.....nějak nechápu souvislost se psem. Navíc píšeš, že jeho pes tě tak nedostává....Takže jsem si to vyhodnotil jako převážně politické bláboly......

strejda777 ( 4. února 2019 18:45 )

A co s tím tady?

strejda777 ( 4. února 2019 18:12 )

No fakt, tomu by to u mně prošlo! Hódně věcí by mu u mně prošlo! S takovým kukučem.....Ale výchova musí být!

strejda777 ( 4. února 2019 18:09 )

Nemusíš nám prozrazovat, kdo je Tvůj vůdce, ale stačí naznačit jeho činy...Takže?

strejda777 ( 4. února 2019 17:28 )

Koukám, že sis našel nesprávný článek! O dětech a dotačních podvodech se píše asi tak v dalších dvaceti, tak se tam můžeš angažovat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa