Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Množitelka psů ze Světnova má další škraloup. Okrádá veterináře!

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
1. února 2019
09:40

Množitelka psů Petra Cendelínová Němcová, nově provdaná Nováková (36), ze Světnova u Žďáru nad Sázavou, na jejíž špinavé kšefty upozornily Blesk tlapky, má na krku další problém. Dluží, kam se podívá. Své o tom ví i žďárský veterinář Jan Müller.

Veterinář se s problémovou chovatelkou potkal poprvé před třemi lety. Ze začátku s ní žádné problémy neměl, psi byli podle něj dobře živení, očkování měla většinou v pořádku a i za služby v té době platila. To se ale po půl roce změnilo. „Nezaplatila nám docela dost peněz, přestala nám reagovat na telefonáty a ukončila s námi veškerou komunikaci,“ řekl. Dluh v řádech tisíců korun opakovaně urgoval. „Vždycky slíbila, že peníze doveze, nikdy už jsme o ní ale pak neslyšeli. Dělá prostě mrtvého brouka,“ dodal.

Množitelka Petra Cendelínová Němcová, nyní nově Nováková, dluží, kam se podívá. Nezaplatila za ošetření zvířat ani veterináři Janu Müllerovi Množitelka Petra Cendelínová Němcová, nyní nově Nováková, dluží, kam se podívá. Nezaplatila za ošetření zvířat ani veterináři Janu Müllerovi | Kateřina Lang

Finta s bankou

Žďárský veterinář Jan Müller se Petře Cendelínové Němcové Novákové nestaral jen o psy, ale i o hospodářská zvířata, která chvíli neúspěšně chovala. S tímto chovem je také spojeno jejich poslední setkání, které Blesk tlapkám popsal. „Požádala mě o vykastrování dvou kozlíků. Když došlo na placení, řekla, že nemá hotovost, a poprosila mě, abych ji svezl autem do Žďáru nad Sázavou do banky, že tam skočí pro peníze. Poté, co jsem ji vysadil, jsem ji už nikdy neviděl,“ popsal.

Není sám

Veterinář nakonec na dluh rezignoval, policii podle svých slov nevolal, protože se mu nevyplatí kvůli takové částce plýtvat časem. Zdaleka přitom není jediný, koho množitelka takhle okradla. „Od veterinářů z okolí vím, že nás je podobně podvedených dost. Myslím si, že paní chovatelka hřeší na to, že to nejsou zas tak horentní částky, že kolegové ani my nemáme čas řešit to právní cestou. Většina těch pohledávek je do výše 5 000 korun, takže nejde o trestný čin,“ dodal.

Petra Cendelínová Němcová, nyní Nováková lže, že má chov v pořádku Petra Cendelínová Němcová, nyní Nováková lže, že má chov v pořádku | Kateřina Lang

Pokuty a zákazy

Množitelka Petra Cendelínová Němcová, nyní Nováková, už dříve Blesk tlapkám lhala, že má svůj chov v pořádku, a to přesto, že ji opakovaně za její prohřešky pokutoval Městský úřad ve Ždáru i Krajská veterinární správa, která dokonce kvůli týrání navrhovala snížení počtu psů a pak i úplný zákaz chovu. Blesk tlapky chtěly proto množitelku znovu konfrontovat, i když ale byla podle sousedů doma, neotevřela.

Kolem domu množitelky stále pobíhá smečka psů různých ras Kolem domu množitelky stále pobíhá smečka psů různých ras | Jana Ulrichová

Bez PP ne!

Podle veterináře Jana Müllera je správné chovy psů bez průkazu původu, jaké má i Petra Cendelínová Němcová Nováková, eliminovat, protože psi, kteří z nich vyjdou, mají většinou vážné vrozené vady a dědičná onemocnění. „Noví majitelé pak mají s takovými psy, kteří jsou často krátkověcí, problémy do konce života. Jejich onemocnění bývají natolik závažná, že to někdy končí i smrtí nebo utracením,“ řekl.

 

bibijana ( 1. února 2019 11:02 )

Tak všem těmto zrůdám se takové jednání vinou zákonodárců,úředníků, policie a justice toleruje!!! Není nad to, pracovat ve státních službách. Nedávno jsem v úřední den obíhala s nějakou záležitostí úředníky na radnici. Luxusní kanceláře, teploučko, kafíčko vonělo, pohodička, vytažené časopisy na stolech.A jaké nefachčenko tam musí panovat mimo zavírací hodiny. Baba na pokladně pilník manikůru na stole, v dalších kancelářích probíhaly besedy a družné zábavy.Krásné prachy,žádná zodpovšdnost, teplá místečka,každý si sakra dává pozor, aby nebyl moc aktivní a aby se do ničeho nezapletl.Úředníci jsou bezradní? Tak to určitě! Jsou lhostejní, lenošní a neschopní!!!

Zobrazit celou diskusi