Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš neviděl syna od listopadu. Dotaci pro Čapí hnízdo firma vrátila kvůli Schillerové

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
3. února 2019
13:15

Loni, když vypukla kauza okolo údajného zavlečení premiérova syna na Krym, vydal se Andrej Babiš do Švýcarska. Andrej Babiš mladší údajně trpí schizofrenií, a tak s ním jeho otec chtěl probrat, proč ho přijeli navštívit novináři ze Seznam Zpráv, a ochránit ho a hlavně - zahrát si s ním šachy. Předseda vlády teď ale v rozhovoru pro Blesk Zprávy v pořadu Ptám se, pane premiére přiznal, že to bylo naposledy, od listopadu svého syna neviděl.

„Ne neviděl jsem se s ním od listopadu,“ odpověděl Andrej Babiš na dotaz, zda se v poslední době někdy viděl se svým synem Andrejem mladším. 

Toho loni navštívili novináři Seznam zprávy v jeho švýcarském bytě, kde žije se svou matkou, bývalou ženou premiéra. 

Babiš junior novinářům tvrdil, že byl nedobrovolně zavlečený na Krym - kam ho měl, údajně v s vědomím jeho otce, odvést Petr Protopopov, manžel jeho lékařky, která pracovala dřív pro premiéra a také za jeho hnutí ANO kandidovala v komunálních volbách. Mandát získala, ale po vypuknutí celé kauzy na něj krátce po volbách opět rezignovala. 

Premiér byl v době vysílání reportáže, kde vystupoval jeho syn, v Palermu. Začal v té souvislosti mluvit tedy o Puči Palermo. 

Od té doby tvrdí, že jeho syn má schizofrenii - což zatím nikdo nedokázal potvrdit. Andrej Babiš mladší přestal komunikovat jak s novináři, tak i s okolím - a to dokonce chtěl podle jeho slov spolupracovat s policií. 

Video  Babiš neviděl syna od listopadu. Dotaci pro Čapí hnízdo firma vrátila kvůli Schillerové  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Nechci to komentovat, nic o tom nevím,“ odpověděl premiér na otázky týkající se právě zdravotního stavu jeho syna. Otázky na jeho rodinu mu ale tradičně nebyly příjemné. 

Vrácené peníze kvůli Schillerové

Znovu se Babiš rozčiloval nad údajným dotačním podvodem při výstavbě farmy Čapí hnízdo, za který je stíhán on i jeho blízcí. Za projektem si stojí a znovu všechny opět pozval, aby se přijeli podívat. 

„Je to ve prospěch lidí a je to jeden z nejlepších projektů. Původně evropský, dnes už privátní, který byl kdy postaven,“ tvrdí Babiš, který v dokumentu Matrix AB tvrdil, že Čapí hnízdo byl jeho nejlepší nápad. Později ale začal opakovat, že s farmou neměl nic společného. 

Jeho bývalá firma ale dostala na vybudování farmy dotaci 50 milionů korun. Je ale podezřelá, že ne úplně legální cestou. Firma proto dotace později raději vrátila. A to podle Babiše i kvůli ministryni financí. 

„Moje firma bývalá to vrátila, protože, kdyby se soudila s IROPEM (regionální operační program – pozn. redakce) Středočeského kraje, tak odvolacím místem by byla ministryně financí Schillerová. Což by bylo samozřejmě absurdní,“ zdůvodnil Babiš vrácení peněz.

„Fascinuje mě to, že mluvíte o Čapím hnízdě, kde nikdo nic neukradl,“ bránil se Babiš v pořadu Ptám se, pane premiére.  

Lidé by si podle  něj měli naopak vzpomenout na to, co vše se dělo v České republice za posledních 30 let. 

„Od kupónky (kuponové privatizace), Harvardu (Harvardské fondy spojené s Viktorem Koženým), rozkradených českých bank, rozkradená celá ekonomika, ty tunely,“ bránil se šéf vlády.  Jeho firmy stále prověřují evropské úřady kvůli podezření ze střetu zájmu. 

Celá kauza Čapí hnízdo prý Babišovi uškodila, ale nelituje, že farma vznikla. 

„Samozřejmě, že mi to uškodilo – protože je to lež,“ trvá si na svém premiér. Kdyby prý nešel do politiky, nikdo dodnes o Čapím hnízdě neví. Takhle mluví Babiš o politickém procesu. 

Podívejte se na celý záznam pořadu Ptám se, pane premiére: 

Video  Ptám se, pane premiére celý záznam  - Blesk TV
Video se připravuje ...

osinek ( 4. února 2019 15:41 )

Andy čerpač si přece zajel do Švýcarska zahrát se synem šachy Jelikož partii prohrál, tak se naštval a proto syna již nenavštěvuje.....

osinek ( 4. února 2019 15:38 )

Andy čerpač se skromností jemu vlastní opomněl se pochlubit tím. že ve zprávě OLAFu (Evropský úřad pro boj s finančními podvody) se konstatuje, že žadatelé o eurodotaci necelých 50 milionů korun pro Čapákse se dopustili podvodu. Žádost o euro dotaci připravili a podepsali zaměstnanci Agrofertu. A vlastníky firmy Farma Čapí Hnízdo a.s. byly v inkriminované době děti Babiše. Za poškození finančních zájmů EU se jde bručet až na 8 let. Myslí si zdější sympatizqanti A. babiše např ijussa a spol, že Andy o projektu Čapák,který rozjeli jeho děti nic nevěděl? Copak mohly děti Babiše trpící psychickými nemocemi bez zkušenosti z podnikání realizovar obří projekt za cca 900 milionů korun bez podpory Agrofertu? Navíc, firma Čapí Hnízdo, která se dostala do dluhové pasti, si musela půjčit skoro 400 milionů korun, k dokončení projektu!! A garanci na ten vysoký úvěr dal jedné větší zahraniční bance Agrofert. Garanční dopis dle několika investigativních novinářů podepsal tehdejší šéf Agrofertu Babiš. Agrofert tuto informaci nevyvrátil

xiioma ( 4. února 2019 09:25 )

Nejvíce tleská a vřeští jjusa - husa.

zdenkkova_mama ( 4. února 2019 08:14 )

Chápejte, když on chudák nemá nikoho s kým by si mohl živě popovídat.

zdenkkova_mama ( 4. února 2019 08:10 )

Náš mladej pracovat nemůže, je to hrozný lempl a navíc je postiženej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa