Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš zmizel od Zemana a vzkázal: Mám špatnou zprávu... Ve Sněmovně zůstane i v opozici

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
10. října 2021
20:40

„Vrátil jsem se od prezidenta a budu točit Čau lidi,“ hlásil v neděli premiér Andrej Babiš (ANO). Pro voliče, ale i koalice Spolu a PirStan si ve svém pořadu připravil vzkaz - ve Sněmovně zůstane, i když bude sedět v opozici. Babiš to původně odmítal, nyní si to však prý po jednání předsednictva hnutí rozmyslel.

Na premiéra Andreje Babiše (ANO) dnes novináři čekali v Lánech marně. Při příjezdu nepromluvil, z Lán zmizel zadním vchodem - a odjel jen krátce před tím, než byl prezident Miloš Zeman speciální sanitkou převezen do střešovické nemocnice.

„Dnes jsem byl ráno u prezidenta, pan prezident byl hospitalizován, tak uvidíme, kdy bude ustanovena Sněmovna, kdy vláda podá demisi a jak to bude dál,“ podotkl Babiš v nedělním pořadu Čau lidi. „Chci popřát hlavně zdraví panu prezidentovi, aby byl v pořádku,“ vzkázal. Více se k prezidentovu zdravotnímu stavu a schůzce, ze které si neodvezl pověření k sestavení vlády, nevyjadřoval.

Poražený Babiš, který se svým hnutím skončil na druhém místě za koalicí Spolu, opět přiznával, že s volební porážkou nepočítal.

Array

Zůstanu ve Sněmovně

Pět stran utvořilo dvě koalice, které šly do voleb s jediným cílem. „Odstranit Babiše z politiky,“ je přesvědčený šéf ANO. „Ano, prohráli jsme. Prohráli jsme v počtu hlasů, musím říct upřímně, že to bylo překvapení, my jsme si mysleli, že vyhrajeme. Ale máme největší počet mandátů,“ říkal v nedělním pořadu. 1 458 140 hlasů, 27,12 procent. To stačilo ANO ke druhému místu a zisku 72 křesel ve Sněmovně. „Voliči se tak rozhodli, mě je to líto, ale tak to je, protože lidi asi zkrátka mají krátkou paměť,“ míní Babiš.

Našel však i pozitiva. „Dokázali jsme, že nejsme produkt na jedno použití,“ tvrdí Babiš. A následným vzkazem některé překvapil. „Ano, já jsem se vyjádřil, že vlastně nebudu sedět ve Sněmovně, nebudu v opozici. Včera večer jsme měli předsednictví, tak jsme se o tom bavili. A my jsme největší politická síla tady, máme 72 mandátů,“ začal Babiš a četl dopis od fanouška, který mu vzkazoval, ať ve Sněmovně vydrží.

„Já jsem tomuto projektu věnoval 10 let života a dělal jsem to nezištně, ve prospěch této země, která mě přijala, kde mám rodinu a stokrát mi můžete říkat, že mám vypadnout na Slovensko... Já jsem český premiér, jsem Čech, hrdý Čech a zkrátka to nevzdám. Takže mám pro vás špatnou zprávu. Zůstanu v té Sněmovně. Zůstanu. A pokud skončíme v opozici, tak tam budu a budeme sledovat ty všechny sliby pana Fialy, těch 100 miliard úspor a všechny ty kecy. A tu Babišovu drahotu, tak na to jsem zvědav,“ tvrdí Babiš.

„Babiš podle svých slov zůstane v politice, i když bude v opozici. Ten chlap říká každý den něco úplně jiného a není možné se s ním dohodnout vůbec na ničem. Proto s ANO nikdy. V žádné formě a s nikým z nich,“ reagoval na twitteru na Babišova slova nově zvolený poslanec TOP 09 Marek Ženíšek.

„Sněmovna je peklo pro mě, to je katastrofa,“ říkal přitom Babiš během sobotní tiskovky ve štábu ANO. „Jako předseda Sněmovny? Co bych tam dělal? Já jsem manažer, moje místo je ve vládě,“ podotýkal.

Babiš: Kradli... oslovíme ODS k jednání

Premiér vedle toho b Čau lidi spustil svou tradiční písničku o koalicích jako podvodu na voličích. „Dobře víte, že já jsem nemusel jít do politiky. Ty různé nesmysly, že jsem tam šel kvůli své bývalé firmě, tomu snad nikdo nevěří,“ tvrdí Babiš.

„Jedinej program opozice, pětikoalice, zbavit se nenáviděného Babiše, nakonec přebil všechno. Já to nechám na historiky, proč se tak stalo, jak je to vůbec možné. Asi jsme něco udělali špatně. A že vůbec, lidi už zapomněli? Změna, jaká změna? Vždyť tady oni byli do roku 2013, vždyť oni mě zplodili. Kdyby nekradli, kdyby nedělali ty kšeftíky a kolik toho je,“ stěžoval si Babiš.

Radost mu však udělal debakl Pirátů, kteří namísto 22 poslanců budou mít pouhé čtyři. „A to jsem rád, že jsme je porazil. Totálně. Protože ti jsou ještě horší než ti, co tady kradli do roku 2013,“ kopl si Babiš do neúspěšné strany, která „dojela“ na kroužkovaní, protože zástupci STAN na společných kandidátkách s Piráty vybojovali nečekaných 33 mandátů.

V kontextu všeho, co proti koalicím včetně Spolu opět řekl, pak překvapila Babišova slova: „Oslovíme Spolu k jednání, respektive ODS.“

Video  Volby 2021: Babiš se v neděli prohru nečekal  - Blesk
Video se připravuje ...

novakalex ( 11. října 2021 14:55 )

Co by psali. O tom, jak je země zničená osmiletým působením nekompetentního šíleného blábolícího zbabělce, Baiše. Daleko zajímavější bude sledovat, jak mentálně neobdaření jedinci vašeho typu budou rýt držkou v zemi. Poněvadž ten binec po vládě Babišových odborníků úrovně okresního přeboru, ( ti kvalitní se stbáka štítili )nikdo nedá dohromady.

elIaella ( 11. října 2021 14:27 )

Je to zloděj a je trapný.

elIaella ( 11. října 2021 14:26 )

Babiš loudí na ODS. Co mu také zbývá.

sarina ( 11. října 2021 13:51 )

Samozřejmě že Babiš s prohrou nepočítal a nepočítali ani jeho voliči, ale s výhrou nepočítali ani trpaslíci, byli překvapeni všichni. Pak není divu co Babiš řekl, jestli to řekl před volbami, tak proto že s prohrou nepočítal a jestli to řekl po volbách tak proto že volby prohrál-byla to první reakce a nedivím se mu, ale divím se vám kterým to není jasné a melete pořád dokola, jen proto že to je Babiš Jsem zvědava co budete psát tak za 2 měsíce jak přijdou ke korýtkům trpaslíci včetně Kalouska a kdy začnou plnit sliby.

sarina ( 11. října 2021 13:41 )

Babiš nemohl udělat nic lepšíhi než zůstat v opozici a sledovat trpaslíky jak plní co slíbili. Hlavně jestli postaví těch 40 tisíc bytů ročně, jak si poradí s covidem i v opozici bude mít hodně práce, bude sledovat a případně kritizovat, vždyť to je práce opozice. Bude bez stresu, nebude muset nikomu nic vysvětlovat a hlavně bude mít od trpaslíků POKOJ!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa