Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fialovi a Okamurovi se vdaly mluvčí. Byl u toho i florista Babišové. Který předseda nepřijel?

Autor: Jakub Veinlich - 
18. července 2021
14:33

Jen pár týdnů od sebe si naplánovaly veselku nejbližší spolupracovnice dvou místopředsedů Poslanecké sněmovny. Osudové ANO vyslovila v minulých dnech mluvčí ODS Jana Havelková, tou dobou na mateřské dovolené a také mluvčí SPD Barbora Zeťová. Obě přijaly nová příjmení a na veselku si pozvaly společného hosta.

Podle jmen by se mohlo zdát, že ODS i SPD mají novou mluvčí. Opak je ale pravdou. Příjmení si obě dámy změnily jen proto, že se provdaly.

Jako první do toho „praštila“ mluvčí Tomia Okamury Barbora Zeťová. Dnes už má v občance příjmení Šťastná. Jejím mužem je paradoxně bývalý poslanec za ODS a autor protikuřáckého zákona Boris Šťastný. Své ANO si pár řekl v soukromí 21. června, o dva dny později pak nedaleko Prahy uspořádal oslavu pro své nejbližší a přátelé. Pozvánku dostal také předseda SPD a šéf nevěsty Tomio Okamura, který dorazil na hostinu těsně před jejím začátkem přímo ze Sněmovny.

Nejdřív tiskovka, pak ANO

Nevěsta přitom pracovala do poslední chvíle. Ve středu 23. června moderovala ještě krátce před 14. hodinou tiskovou konferenci hnutí v Poslanecké sněmovně, o dvě hodiny později už přitom stála před hosty ve svatebním. Šlo ale jen o formalitu, málokdo tou dobou totiž věděl, že už je dva dny mladou paní Šťastnou.

Ano si totiž pár řekl v pondělí na radnici Prahy 1 před starostou Petrem Hejmou (STAN). „Tak nějak jsem si neuměl představit, že mě bude oddávat a dávat tím moudré rady do života nějaký Pirát, nebo jakýsi aktivista zvolený za občanské sdružení Město bez aut, Tříděný odpad, Ekokoloběžka nebo Biomrkev.cz,“ řekl Blesk Zprávám novomanžel Šťastný důvody, proč si pár vybral pro oficiální sňatek jiné místo, než zahradu v hotelu v Popovičkách za Prahou, kam si pozval také všechny svatební hosty.

Mluvčí SPD Barbora Zeťová se vdala. ANO řekla bývalému poslanci ODS Borisi Šťastnému ( 23. 6. 2021) Mluvčí SPD Barbora Zeťová se vdala. ANO řekla bývalému poslanci ODS Borisi Šťastnému ( 23. 6. 2021) | Archvív Barbory Šťastné

„Jsem ráda, že si náš den s námi užili všichni nejbližší, které jsme rádi viděli všechny pohromadě,“ dodala novomanželka Šťastná. Na poklidné oslavě zahrálo také několik kapel. Svatbu si pár naplánoval v bílém tónu. O květinovou výzdobu se postaral dvorní florista Moniky Babišové, Ivan Šablatúra. Ten zdobil premiérskému páru svatbu na Čapím hnízdě před čtyřmi lety.

Z Havelkové je Kotalíková

Nové příjmení od soboty používá také členka týmu předsedy ODS Petra Fialy. Z Jany Havelkové je rázem paní Kotalíková. S manželem pocházejí oba z jihočeského Tábora a tak byl výběr místa pro jejich sňatek jasný. „S mužem jsme se potkali před pěti lety, narodila se nám Róza a dnes jsme se vzali. A protože jsme oba z Tábora, proběhla svatba tady,“ řekla novomanželka Kotalíková Blesk Zprávám těsně po svém osudovém ANO.

Dcera Róza byla přitom v obřadní síni přímo za rodiči. V náručí ji držela patrně nevěstina sestra, která šla nevěstě za svědka. „Brali jsme se zamilovaní a moc si přeju, aby nám to štěstí vydrželo,“ dodala Kotalíková, která se jen před pár týdny vrátila z mateřské alespoň částečně do práce. Zapojila se do kontaktní kampaně koalice SPOLU.

Fiala jen telefonoval

Předseda ODS Petr Fiala a kandidát na premiéra ale na svatbě chyběl. „Pan předseda mi hned po obřadu telefonicky blahopřál,“ dodala pro Blesk Zprávy novomanželka Kotalíková.

Obě nevěsty ale měly na svatbě společného hosta. Pogratulovat jim přišel volební lídr ODS a koalice SPOLU ve Středočeském kraji, poslanec Jan Skopeček.

Jako tisková mluvčí ODS řekla Jana Havelková už mnoho a mnoho důležitých slov. Nejdůležitější, životní odpověď ale dala dnes v Táboře a stala se z ní paní Kotalíková. Moc rád jsem byl u toho a díky za hezkou fotku s nevěstou. Přeji oběma novomanželům šťastný a dlouhý život!,“ napsal pak Skopeček v sobotu těsně po obřadu na svém twitterovém účtu.

Jana Havelková se stala mluvčí ODS v březnu 2014. V listopadu 2019 odešla na mateřskou dovolenou. Na Tři krále v roce 2020 pak porodila dceru Rózu.

plusplus ( 18. července 2021 18:30 )

Ze Skopečka je mě na blití

Ten by nejradši všechny sedřel z kůže .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa