Jedničkou kandidátky hnutí ANO 2011 v Karlových Varech bude Jana Vildumetzová. Je to bývalá učitelka, která se teď živí jako úřednice. Jaký předmět učila? Nejen to se dozvíte ZDE.

V nejzápadnějším cípu České republiky se o hlasy voličů bude prát první novodobý hejtman Josef Pavel (Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst). Jakou profesní kariéru má za sebou? Nejen o jeho zkušenostech čtěte ZDE.

Lídrem strany Alternativa je zastupitel Karlovarského kraje a Karlových Varů Jiří Kotek. Alternativu založil v roce 2008. Jak prožíval dobu před rokem 1989? A jak chce vyřešit korupci? I o tom čtěte více ZDE.

Komunisty povede do krajských voleb v Karlovarském kraji Eva Valjentová, která dva měsíce už hejtmanské povinnosti zastávala. Proč kandiduje právě za komunisty? A kam chodí za zábavou? Její profil najdete ZDE.

Dvaapadesátiletá Jitka Pokorná je starostkou města Nová Role, je původním povoláním diplomovaná zdravotní sestra a je jí 52 let. Do voleb jde za Starosty a nezávislé (STAN) s podporou TOP 09, KDU-ČSL a Karlovarské občanské alternativy. Kdo je jejím vzorem? A jak jí do života zasáhla pěstounská péče? To vše se dočtete ZDE.

Jedničkou Volby pro Karlovarský kraj je zastupitelka Karlových Varů Hana Zemanová. Je jí 36 let a je bývalou náměstkyní primátora. Živí se jako advokátka se specializací na obchodní, občanské, pracovní a rodinné právo. Co popřála prvňáčkům? A co vnímá jako hlavní problém? Čtěte více ZDE. 

ČSSD letos do voleb jako lídra posílá současného hejtmana Martina Havla. Tomu je 50 let a má zkušenosti z Celního úřadu, kde působil v několika funkcích včetně funkce ředitele instituce. Proč si myslí, že můžou volnočasové aktivity zachránit odliv občanů z Karlovarského kraje? Čtěte tady.

Lídrem ODS je bývalý starosta Sokolova a současný krajský zastupitel Karel Jakobec (52). Ten v minulosti pracoval v dole Pohraniční stráže a jako vedoucí výroby v povrchovém dole Družba v Sokolovské uhelné. Proč má být politika jako láska? I o tom více čtěte ZDE.

 

Fotogalerie
25 fotografií