Jakobec je podruhé ženatý a má tři děti. Rád čte, zajímá ho montanistika nebo mineralogie. „Montanistika je příbuzná speleologii akorát, že nelezeme do jeskyní ale do starých hornických důlních děr,“ vysvětlil.

 

Podle Jakobce je zásadním problémem kraje nízká průměrná mzda, která je dokonce nejnižší z celé České republiky. „Lidé odchází za pracovními příležitostmi a za lepšími penězi. Pokud tady bude dostatečná konkurenceschopnost, velké pracovní příležitosti, tak tady ti lidé tady budou zůstávat,“ míní Jakobec.

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídr ODS z Varů: Do politiky vtáhl lásku Blesk TV

Jakobec během svého půl minutového závěrečného projevu záměrně neříkal, proč by měli lidé volit právě jeho. „Existuje jeden krásný citát, v lásce má hodnotu to, co je dovoleno vzít, ne to, co se nabízí. Já myslím, že tohle by mělo začít platit i v politice, protože to vnucování, podbízení se v poslední době už si myslím, že je za hranou. Ať voliči zodpovědně proberou jednotlivé kandidátky a rozhodnou se podle toho, jak ty lidi znají, jací jsou a podle toho volí,“ řekl.

Od své politické soupeřky Hany Zemanové (36, VOK) dostal zákeřnou otázku – měl odpovědět na to, jak se mu líbí sestavená kandidátka její strany. Ten ji pochválil. Kdybychom si mohli takhle povídat, tak za chvíli by to bylo nevysílatelné po 22. hodině,“ řekl mimo jiné.

Video
Video se připravuje ...

Debata KV - Karel Jakobec Blesk TV

Fotogalerie
4 fotografie