Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Předvolební debata Blesku z Plzeňska zacílí na nedostatek lékařů i migraci

/
  • Druhá debata Blesku ke krajským volbám bude ve čtvrtek z Plzeňského kraje. Síly přímo v pivovaru změří šest lídrů.
    24. srpna 2016 ● 14:00

    Seriál krajských předvolebních debat Blesku pokračuje ve čtvrtek druhým dílem z Plzeňského kraje. V živé vysílání se od 13 hodin na Blesk.cz utká šest představitelů stran a hnutí, kteří mají v regionu největší šanci uspět ve volbách. A podle průzkumu Phoenix Research překročili pětiprocentní hranici. Hlavními tématy debaty vysílané z Plzeňského Prazdroje bude tentokrát zdravotnictví, bezpečnost v kraji a také úložiště jaderného odpadu. Podívejte se v dalších kapitolách tohoto článku, koho ve čtvrtek uvidíte.

    Vysílání začíná ve 13 hodin ZDE >>>

  • 1.

    Ivana Bartošová (KDU)

     

    Z Koalice KDU, Strany zelených a Nestraníků přijde diskutovat jednička kandidátky Ivana Bartošová (55). Ta má zkušenosti z politiky jako zastupitelka Městského obvodu Plzeň 1 v letech 1998 až 2006. Čtyřikrát neuspěla ve volbách do velkého plzeňského zastupitelstva. Neuspěla ani ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2006. Pracuje jako školní inspektorka.

     

    Ivana Bartošová (KDU)
    Autor: kduplzen.cz

     

  • 2.

    Martin Baxa (ODS)

     

    Za občanské demokraty dorazí do debaty současný náměstek primátora a krajský zastupitel Martin Baxa (40). Ten začal svoji politickou kariéru v roce 2002, kdy se dostal do Zastupitelstva města Plzeň. V letech 2010 až 2014 byl vůbec nejmladším primátorem v historii. Od té doby je 1. náměstkem a na starosti má kulturu. Na plzeňském gymnáziu učí zeměpis.

     

    Martin Baxa (ODS)
    Autor: ods.cz

     

  • 3.

    Josef Bernard (ČSSD)

     

    Sociální demokracii zastoupí podnikatel Josef Bernard (51). Členem ČSSD je teprve od roku 2015. V minulosti působil na různých pozicích ve Škoda Transportation, od roku 2010 do 2015 byl generálním ředitelem společnosti. V případě úspěchu ve volbách se hodlá vzdát vlastního podnikání. V roce 1989 spoluzakládal Občanské fórum Škoda.

     

    Josef Bernard (ČSSD)
    Autor: plzen.cz
     

     

  • 4.

    Ilona Jehličková (TOP 09)

     

    Za TOP 09 dorazí diskutovat zastupitelka města Plzně a městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková (52). Ta má zkušenosti s vedením lidí jako zástupkyně ředitele s plzeňské základní škole. Jako učitelka pracuje už od roku 1989. V roce 2014 získala vyznamenání od kardinála Dominika Duky za pětadvacetiletou činnost pro hnutí Stonožka, po které pomáhala získávat finance.

     

    Ilona Jehličková (TOP 09)
    Autor: top09.cz

     

  • 5.

    Karel Šidlo (KSČM)

     

    Komunisty zastoupí současný zastupitel Plzeňského kraje a poslanec Karel Šidlo (58). Ten je členem komunistické strany už od roku 1985. Dvakrát byl zvolen jako zastupitel Bezděkova, Třikrát byl zvolen poslancem. V Plzeňském kraji působí jako zastupitel už od roku 2004. Od roku 2006 je poslancem a místopředsedou Hospodářského výboru.

     

    Karel Šidlo (KSČM)
    Autor: plzen.cz

     

  • 6.

    Miloslav Zeman (ANO)

     

    Posledním diskutujícím bude zástupce hnutí ANO podnikatel Miloslav Zeman (54). Ten podniká od počátku 90. let. Od roku 2005 je předsedou Okresní hospodářské komory Plzeňsko. Do vedení města Plzně se pokoušel dostat už v roce 2014, ovšem ze zadních řad kandidátky.

     

    Miloslav Zeman (ANO)
    Autor: ANO

     

  • 7.

    Uprchlíci, lékaři a jaderný odpad

     

    Jedním z hlavních témat čtvrteční debaty bude zdravotnictví v Plzeňském kraji, které zůstává jedním z největších problémů kraje, přestože se do něj ročně posílají stovky milionů. Řeč bude také o potenciálním úložišti jaderného odpadu. Právě v Plzeňském kraji jsou totiž rovnou dvě ze sedmi zvažovaných lokalit. Mluvit se bude i o bezpečnosti v kraji a migrační politice, kterou krajští zastupitelé a hejtmani mohou ovlivnit.

     

     

     

    Vysílat budeme živě od 13:00 z Plzeňského Prazdroje na webu Blesk.cz.

     

     

     

    Připomeňte si první debatu z Karlovarského kraje:

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Krajské volby: Podívejte se na debatu z Karlovarského kraje. Blesk TV

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

aleksandra: TOP 09 má v Plzeňském kraji moc rozumně sestavenou kandidátku i program. Držím jim palce a přeji co nejlepší volební výsledky. Komunisti u nás musí z vedení kraje pryč!

(24. 08. 2016 15:29)

aleksandra: Já mám jasno, koho VOLIT: TOP 09, ta má v našem kraji rozumné kandidáty i program. Na debatu se těším.

(24. 08. 2016 15:25)

hejhej: Předvolební debaty a kampanězbytečné. Kandidáti budou zase jenom slibovat ( stejně, jak sliboval Sobotka zrušení crkevních restitucí a veděl, že to nepůjde, ODS a TOP09 blábolili proti korupci a nejvíce kradli) nesplnitelné. Už jste se jednotlivé strany prezentovali několik let, víme především koho NEVOLIT: ODS, TOP09, KDUČSL, ČSSD a Zelené !!!!

(24. 08. 2016 14:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy