Jako své koníčky uvádí sport a kulturu v širokém rozsahu, stejně jako rodinný život. Kotek je podruhé ženatý a má dvě dospělé děti. Před rokem 1989 byl stíhán minulým režimem.

Podle Kotka není zásadním problémem dostavba dálnice D6 ani zdravotnictví nebo školství. „Je to především přetrvávající problém korupce a klientelismu, protože zde se ztrácí nejvíc,“ řekl Kotek. A jak by to chtěl vyřešit? „Je to o lidech, kteří fungují, jsou odolní, morální, charakterní, čestní,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Debata KV - Jiří Kotek Blesk TV

A o korupci byl i jeho půlminutový závěrečný projev. „Obranu v tom vidíme právě při vedení slušných, charakterních lidí s vysokým morálním kreditem, aby v tomto prostředí odolali. Právě takovou kandidátku Alternativa nabízí. A je to o lidech, aby k volbám šli, aby nepodlehli pesimismu, že nic nezmění,“ uvedl Kotek.

Kotek byl stíhán během minulého režimu a shodou okolností los rozhodl, že jeho otázka, na kterou se každý mohl ptát jednoho ze svých soupeřů, směřovala na komunistku Evu Valjentovou. „Ctím názor, že s komunisty se nemluví, ale paní Valjentové si vážím jako člověka,“ řekl a nakonec položil otázku.

Podívejte se, jak Kotek odpověděl na otázku od politického soupeře a na co se zeptal Valjentové:
Video
Video se připravuje ...

Krajští lídři z Karlovarska: Měli 30 sekund, aby nalákali voliče Blesk TV

Fotogalerie
7 fotografií