Josef Pavel je bývalý člen ODS a několik let pracoval v karlovarském Thermalu, mimo jiné i jako generální ředitel. Přestože je až sedmičkou na kandidátce, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst ho vyslalo do debaty. Pavel byl prvním karlovarským hejtmanem po obnovení těchto funkcí, dnes je mu 63 let a má dvě dospělé děti. Rád jezdí na koni, kolečkových bruslích nebo na kole.

Na kandidátce Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst (HNHRM) chce prý především podpořit toto uskupení, a to i přesto, že před lety s politikou skončil. „Není to žádný pohodlný návrat, je to nová výzva,“ řekl o změně názoru.

„V ODS jsem skončil před pěti lety, bylo to moje svobodné rozhodnutí. Neztotožnil jsem se s některými věcmi v Karlových Varech, ať už to byla ta pověstná losovačka nebo prodeje majetku, takže jsem se rozhodl odejít,“ poznamenal ke své bývalé stranické příslušnosti muž, který stál v čele kraje v letech 2000 až 2008.

Pavel voliče lákal především na osobnosti, které se na kandidátce HNHRM objevují. „Je to uskupení starostů, dobrovolných i profesionálních hasičů a nezávislých odborníků. Jsou to lidé, které dobře znáte, a víte, že se na ně můžete spolehnout,“ řekl během 30 vteřin, které dostal k dispozici. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

30 vteřin pro exředitele Thermalu: Volte hasiče, je na nás spolehnutí Blesk TV

Záludný dotaz: Proč volit konkurenci?

Nečekanému dotazu pak musel Pavel čelit během debaty od své konkurentky. Jednička Babišova hnutí Jana Vildumetzová (ANO) se ho totiž zeptala, proč by se podle něj ona sama měla stát hejtmankou. Pavel se smíchem reagoval, že „to opravdu neví“.

Sám má totiž s hnutím ANO špatné zkušenosti. Jako generální ředitel hotelu Thermal musel skončit z rozhodnutí Andreje Babiše (ANO), který ho obvinil ze špatného hospodaření. Pavel se přitom bránil, že výsledky byly vynikající, ale nebylo mu to nic platné.

„Paní Vildumetzovou znám dlouhá léta, vím, že je odborník na problematiku, kterou právě teď dělá. Určitě na ministerstvu vnitra si vede dobře. Jestli by byla stejně tak dobrá hejtmanka, to nikdo neví v tuto chvíli. Možná bych jí doporučil, ať tam zůstane, bude to pro ni lepší,“ poznamenal se smíchem.

Podívejte se na celou situaci i na to, proč je podle Josefa Pavla největším problémem kraje odchod mladých lidí do jiných koutů republiky:

Video
Video se připravuje ...

Debata KV - Josef Pavel Blesk TV

Fotogalerie
18 fotografií