Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kristýna Kočí (25): Je politickou loutkou?

Mezi zkušenými politiky působí mladá blondýna jako stafáž
 (Autor: ČTK)
Autor: kop - 
6. června 2010
06:12

Je mladá, pohledná, sebevědomá a ambiciózní. Přestože Kristýna Kočí teprve nedávno oslavila 25. narozeniny, vyjednává za Věci veřejné o vládě a spolurozhoduje o budoucnosti Česka. Má k tomu potřebné zkušenosti, nebo je pouze loutkou, kterou ovládá zákulisí VV?

Jisté je, že se už několikrát pěkně sekla. Mladí v jejím věku se obvykle v životě rozkoukávají a často teprve opouští rodinné hnízdo. Osobní portfolio Kočí naznačuje, že ona je opakem – velmi houževnatou inteligentní ženou se zájmem o kariéru. Zvládla už vystudovat vysokou školu CEVRO, nyní studuje politologii na Univerzitě Karlově.

Stihla pracovat jako referentka v Parlamentním institutu a poté v protokolu Kanceláře předsedy Sněmovny. Zároveň je jedničkou kandidátky VV v Moravskoslezském kraji, ředitelkou akademie VV a programovou ředitelkou strany. Její záběr je obdivuhodný.

„Jsem přesvědčena, že o lidech nejvíc vypovídá jejich chování a výsledky, nikoliv barva vlasů nebo saka. Anebo věk,“ myslí si místopředsedkyně VV. Blesk ale zjistil, že se má blondýnka Kočí ještě co učit. Od pravopisu přes volební počty až k lekcím jisté skromnosti.

Chybičky jedné plavovlásky – Co také řekla a napsala?

„Uvědomujeme si, že jsme získali velice silný mandát a že zastupujeme 11 % obyvatel této země.“
Kočí se sama označuje za »politoložku se specializací na volební systémy«.
Měla by proto vědět, že pokud byla účast u voleb pouze 62 % voličů, reprezentují VV logicky mnohem menší skupinu obyvatel Česka.

Během práce v protokolu předsedy Sněmovny byla účastna jednání s vrcholnými politiky – prezidenty, předsedy parlamentů, premiéry.
Podle zaměstnance Sněmovny, kterého Blesk oslovil, pracovník protokolu zodpovídá za dodržování minutovníku a domlouvá technické detaily setkání. O jednání s politiky pr ý nemůže být řeč, pracovník k tomu nemá ani žádný mandát.

„A tak se premiér Fišer, evidentně jen na oko, rozohnil a milým stranám vzkázal, že když se nedokážou dohodnout, tak někoho navrhne on.“

Čert to vem, že se »naoko « píše dohromady, ale jako lídr volební kandidátky a čerstvá poslankyně by Kočí měla vědět, že premiér Fischer není se »š«. Chybu udělala v článku na svém blogu opakovaně.

„Jsem přesvědčena, že voliči jasně ukázali, že si nepřejí v politice »dynosaury« typu pana Paroubka.“

Na to, že slovo politický dinosaurus mají Věci veřejné jako jeden z hlavních argumentů, by místopředsedkyně mohla vědět, že se píše s měkkým »i«.

gogo ( 27. června 2010 15:03 )

bordel. Ale že to zajde až tak daleko.... ?

pavla83 ( 13. června 2010 10:46 )

bjutifl: jasně..holt si dál myslki,že máš patent na pravdu..respektovat jiný nazor neumíš,schazovat anoi..k blití..ale tvuj boj.

pavla83 ( 13. června 2010 10:45 )

jasně..každýho věc.Jen si odpusť nějaké hodnocení toho jaká jsem..víš prd.A jen proto,že muj chlap není křovák neznamená,že já sem nějaká nedomrdlá..takže se o své ženě vyjadřuj jak chceš,ale mě si do huby neber!

setug ( 12. června 2010 19:41 )

jedanánku ty chybu, vitírání

setug ( 12. června 2010 19:40 )

Tak to je jasné, krakonoš se trefil. Podle chyb v příspěvku to bude ona. Několikrát jsem příspěvek krakonoše četla a nic prasáckého tam nevidím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa