Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Radek John: Pomohla mu nevěra k úspěchu?

Autor: oj - 
31. května 2010
13:09

Radek John (55) roky podváděl populární herečku Zlatu Adamovskou. Bývalý novinář a současný nejoblíbenější politik přesto dovedl Věci veřejné do úspěšných parlamentních voleb. Je u nás nevěra vstupenkou do vysoké politiky?

Jako novinář a spisovatel byl slavný a úspěšný, chyběla mu jen moc, na kterou dosáhl o víkendu a to přesto, že splňuje všechny předpoklady, které by ho jinde v politice srazily na kolena. „Veřejné mínění na západě většinou donutí politika k tomu, aby při podobném skandálu odstoupil,“ připouští politolog Michal Pehr.

V českých podmínkách, které si John jako novinář dobře osahal, mu ale opakovaná nevěra prošla, dokonce jeho straně pozoruhodně prospěla. „Využil zájmu o jeho osobu a ve spojení se známou tolerancí českých voličů vůči nevěře, mu skandál pomohl při propagaci Věcí veřejných a k jejich úspěchu,“ míní politolog Michal Pehr.

Radek John káže vodu, pije víno

„Já říkám, že lepší je přiznání a otevřenost, než zapírání,“ vypustil Radek John z úst několik dní poté, co se objevilo jeho sedm let utajované dítě, které svého otce muselo celý život zapírat. „To, co té holčičce provedli, považuji za tragické. Vědomě ji nutili lhát, že neví, kdo je její otec,“ kritizovala Johna jeho manželka, herečka Zlata Adamovská.

Za Johnovým úspěchem stojí jeho mnoho let pěstovaná mediální pověst bojovníka proti korupci a fakt, že v politice ještě nic neudělal a tedy ani nepokazil. Na věrohodnosti mu ale jeho avantýry nepřidaly a političtí vyjednavači se teď třesou, co nevyzpytatelný John provede.

verasum ( 5. června 2010 22:08 )

Pan John toho nasliboval před volbama a hned po volbách, když jeho strana uspěla. To bylo keců, jak nepůjdou do vlády, jedině, když dostanou písemně,že se zatočí proti korupci. je pár dní po volbách a John vesele toká s ODS a TOP-09 a už tak razantní není.Vsadím krk i když mám jen jeden, že jeho sliby zase vyšumí.Jste u koryta tak co pane Johne že???Prachy a moc chutná že!!

karamelka ( 5. června 2010 21:29 )

http://www.youtube.com/watch?v=S7uKBAfAHc8

gogo ( 1. června 2010 08:08 )

Proč by z lidí nedělal blbce, když jich 40% nešlo ani volit a 17% naletělo naprosto jasné odnoži ODS - TOP09 ? Takže on ani z lidí blbce dělat nemusí. Část z nich jimi totiž je... A budou se divit. Nyni již této demoliční partě nestojí nic v cestě ....

gogo ( 1. června 2010 08:05 )

Ano, jistě se uplatní. Ale ne jako čestný, odvážný, charakterní politik, kterých je tak zoufale málo. Zatím se zdá, že bude jen poskokem dvojice Nečas - Kalousek......

eremita ( 31. května 2010 23:35 )

Obratnost, rétorika, ješitnost, to jsou cenné devízy pána, který už nutně musí cílit výš. V reji politiků se John neztratí. Už proto, že na ně leccos ví. Nevěra ho zviditelnila, dlouholetý dvojí život poukázal na absenci charakteru. Nebo srabáckost? V politickém životě se John určitě uplatní. Ten není o morálce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa