Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

John: Není chvíle ztrácet čas pitím šampaňského!

Autor: Tomáš Belica - 
29. května 2010
19:06

Strana Věci veřejné má křesla v poslanecké sněmovně jisté. Blesk.cz vyzpovídal Radka Johna, předsedu této nové strany, která si vzala za cíl vymýtit politické dinosaury. Těm se ovšem nevyhne.

BLESK: Slovy Jiřího Paroubka jsou volby o cloumání emocí, jaké emoce s vámi cloumají?
"S náma necloumají žádné emoce, protože tohle je teprve začátek. Jak jedna strana říká, že bude slavit, my ne, protože to podstatné začíná zítra (v neděli). Jedenáct procent voličů nás najalo jako krizové manažery a my prostě od zítřka jdeme do práce a to je jediná emoce. Slavit budeme, až se prosadí první z programových priorit VV a slavit budeme jen při úspěších během volebního období, doufám, že mejdanů bude později dost."

BLESK: Přesto VV a TOP 09, jstou to nové strany, které skvěle uspěly. Vy se necítíte jako vítěz?
"Pro nás to není žádné překvapení, naše průzkumy to ukazovaly už dva měsíce a ty trendy byly takové. Já jsem překvapen, že pan Paroubek je překvapen, kdyby zavolal, my bysme mu to řekli. Věděli jsme, že jsme přebrali 165 tisíc jejich voličů a prostě teď nás čeká ta práce, teď není chvíle ztrácet čas pitím šampaňského..."



BLESK: Francouzského, že?
"Mimochodem to vy jste napsal, že tady pijeme francouzské šampaňské? Upozorňuji: my jsem strana chytrých řešení, pan John doporučuje francouzské šampaňské za 250 korun. Naprosto fascinující cena, to jsou ta chytrá řešení, tedy levné šampaňské (smích)."

BLESK: Jednat teď o vládě můžete hladce s TOP 09 a ODS. Jste rád, že nebudete muset s Paroubkem?
"Říkali jsme, že chceme konstruktivně podpořit jakoukoliv vládu, která udělá opatření proti korupci, zastaví zadlužování... A samozřejmě bylo by mnohem těžší jednat se sociální demokracií, jak bysme ji mohli uvěřit že udělá opatření při všech těch slibech. Tady věříme mnohem spíš, že můžeme dosáhnout splnění našich programových priorit, o to by to vyjednávání mělo být lehčí, ale samozřejmě nebude vůbec lehké. Bude to masakr.

petr11 ( 30. května 2010 06:27 )

John mi může být ukradený a ostatní neznám....!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa