Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman: Já, jezevec se vracím do nory na Vysočinu!

Autor: val - 
29. května 2010
18:21

AKTUALIZOVÁNO: Miloš Zeman rezignoval na funkci předsedy strany SPOZ již v průběhu sčítání hlasů. “Vrátím se na Vysočinu do své jezevčí nory,” řekl zklamaný Zeman.

Miloš Zeman už kolem 17 hodiny, tedy v momentě kdy bylo sečteno více než 60 % okrsků a bylo téměř jisté, že jeho strana nedosáhne na 5% hranici, podepsal rezignaci a předal ji vedoucímu sekretariátu. “Vrátím se na Vysočinu do své jezevčí nory,” řekl zklamaný Zeman.

Místopředseda strany Vladimír Honig potvrdil, že jejich strana bude nadále fungovat a že se pokusí uspět v komunálních a krajských volbách. “Čekali jsme jiný volební výsledek, ale máme čisté svědomí, udělali jsme proto maximum. To že odchází Miloš Zeman je jednoznačně oslabení, ale snad jsme prokázali, že nejsme pouze stranou jednoho muže. Dovětek 'Zemanovci' u názvu strany bude zachován.”

Chybu hledá u sebe

Chybu nehledá ve voličích, ale u sebe. “Nechci kritizovat voliče, to by bylo ubohé a hloupé. Ostatní strany měly patrně lepší organizaci i více peněz,” řekl Zeman.“Toho půl procenta už můžeme dosáhnout jen velmi těžko, to by se musel stát zázrak. Politik nikdy nemá nadávat na voliče, ale sám na sebe a na svojí malou schopnost. Jsem ochoten sebekriticky připustit, že ostatní strany měly daleko lepší lídry než jsem byl já,” pronesl Zeman.

“Propadák” ČSSD ho vlastně ani nepřekvapil. "Potěšilo mě, že voliči volili poměrně odpovědně. Já bych si samozřejmě přál, aby zvítězila ČSSD, ale “Paroubkova ČSSD” by byla pohromou pro tento stát, protože by ho zavedla na řeckou cestu a tím by se znemožnila na dlouhá desetiletí dopředu. Vážím si toho, že voliči nenaletěli populistickým slibům. V podstatě jednali (ČSSD) kontraproduktivně, protože volič není rád, když je považován za hlupáka. On si většinou dokáže spočítat, že na ty nesmysly nejsou peníze a že ty sliby jsou jen plácnutí do vody.”

jarda304 ( 30. května 2010 08:28 )

občané zvolili ...naštěstí ne típky jako jsi ty, to jakou máš úroveń z tvého příspěvku je zcela zřejmé

gogo ( 29. května 2010 22:57 )

Toto je Váš názor. Na jeho vyslovení máte plné právo.... Ale je to jen (jak vidno z výsledků voleb) jen Váš názor ...

gogo ( 29. května 2010 22:55 )

Máte příteli sice pravdu.... ale ten sloh ... ta rozvláčnost .... to mnohonásobné opakování ve více příspěvcích .... bohužel :

gogo ( 29. května 2010 22:53 )

Aneb : Vrať se do politického hrobu Zemane ....

gatear ( 29. května 2010 22:05 )

vracím se na Vysočinu, důchod jste mi nezvedli, nedostal jsem se do směmovny, tak jdu zase zpět ... ale že jsem to těm demokratům spočítal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa