Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Paroubek mlčí! Hrobové ticho a nacvičené úsměvy v ČSSD

Jiří Paroubek dorazil do Ústí nad Labem
Jiří Paroubek dorazil do Ústí nad Labem  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Oldřich Tichý - 
29. května 2010
16:16

Blesk.cz má první foto Jiřího Paroubka po volbách, které nedopadly tak, jak si šéf ČSSD maloval. Oranžové po sečtení 64% volebních okrsků zatím vedou nad ODS. Ale je to vedení těsné. Žádná drtivá porážka Modrých ptáků se (zřejmě) konat nebude.

Zaražené ticho, nucené úsměvy a šok! Taková nálada se rozhostila po sídle ČSSD v Lidovém domě po oznámení předběžných výsledků. Podle prvních odhadů získali socialisté pouhých 20%. ODS má 20% a TOP 09 až 17%.

U stolu Grémium ČSSD sledují první průzkumy Pecina, Tvrdík, Hašek, Urban. Místo jásotu je spíš zaražené ticho, stěží drží nacvičené úsměvy. "Jsou to jen odhady," uklidňují se špičky ČSSD. Většina čekala pro svou stranu čísla kolem 30 % a rozhodně větší odstup od hlavního konkurenta ODS

Místopředseda ČSSD Milan Urban:"Bereme to zatím jako virtuální čísla, nejde z toho dělat žádné závěry. Před 4 lety se odhady lišily o 6 procent. Děkujeme všem voličům, kteří přišli a zejména těm, kteří dali hlas sociální demokracii".

Bohuslav Sobotka z ČSSD: "Jsem přesvědčen, že se rozdíl mezi ČSSD a ODS bude zvětšovat, že se ČSSD posune k 30 %,“ řekl první místopředseda Bohuslav Sobotka, který už včera shodil límec kolem krku. Ten nosil poté, co ho na mítinku napadl opilec.

V ČSSD se museli po odvysílání prvních odhadů posilnit alkoholem. Optimismus jim zatím ale zůstává. V ČSSD se museli po odvysílání prvních odhadů posilnit alkoholem. Optimismus jim zatím ale zůstává. | Blesk - Martin Mithofer

Jiří Paroubek se k předběžným výsledkům zatím nevyjádřil, podle mluvčí Blechové přijede do Prahy až kolem 18 hodin. V půl páté by měl mít ještě tiskovou konferenci v Ústí nad Labem.

Všichni členové vedení ČSSD, kteří původně seděli na zahrádce restaurace Hybernia mezi novináři a dalšími hosty, se postupně zvedli a zmizeli. Nejspíš jsou v podzemním salonku vyhrazeném pro gremium.

jamia ( 30. května 2010 13:20 )

A na to jsi přišel jak?

anke ( 29. května 2010 20:28 )

PROČ MÁ DLUHY??protože pravice vytunelovala vše, co šlo...tak to za ně zaplatte, když nemáte zdravý rozum...

tom8888 ( 29. května 2010 18:08 )

Pobavíme se o tom tak za 2 roky , až budeme všichni natahovat spolu z Řeky ruce směrem k Evropské unii chudáci Slováci ted budou platit dluhy nejen Řecku , ale i Česku , ale my si to stejně zaplatíme sami že , Kalousek natiskne pravé složenky a bude většina si nikdy nepujčila ani korunu a ted jim dorazí takový účet za špatné obchodování naších pánů politiků. Lidi stále nepochopili význam pravice , v západních státech jako je Německo , Rakousko to pochopili a volí už dlouhodobě levici , a volí ji tam hlavně mladí , a jak si tam žijí. Příště uvažujte lidi než pujdete volit!!!

kofila ( 29. května 2010 18:02 )

Pokud mladí volili TOP jenom kvůli tomu, že se zmrazí důchody a doufají, že dostanou ušetřený peníz...není co dodat. Lebeda to řekl v televizi správně, že lidi, kteří volili TOP mnohdy ani jejich program nečetli a že mají program místy drsný...Mimochodem řekněte svému synovi, že mimo jiné je tam v sociální politice věta...cituji: Vláda bude dbát na důsledné uplatňování zákonné vyživovací povinnosti dětí vůči rodičům... Ať se na to Váš syn pomalu připravuje

tom8888 ( 29. května 2010 17:47 )

JJ , to je pravda , ta revoluce v 89 vlastně nic nepřinesla. My žijeme pořád ve stejném pajzlu , to jen lidí si myslí že je to jiné , protože jim to vsugerovali politici. Po těhle volbách silně zvažuji své další setrvání v téhle zemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa