Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Johnovy milice zařízla jejich vlastní strana

Autor: ot - 
13. května 2010
10:58

Nejdřív se jimi chlubili jako výborným nápadem, který zvýší bezpečnost v pražských ulicích, sotva po měsíci fungování je ale s ostudou odepsali.

Členové Věcí veřejných ve stranickém referendum jednoznačně rozhodli, že občanské bezpečnostní hlídky tvořené příznivci strany mají urychleně skončit.
Na otázku »Jste pro pokračování činnosti hlídek VV?« odpovědělo více než 64 % účastníků referenda záporně. Osud hlídek tak je zpečetěn.

„I toto referendum je pro naši stranu závazné a proto bude činnost hlídek ukončena,“ konstatoval na internetu Věcí veřejných Viktor Paggio, který je odpovědný za tvorbu programu.

Hlídky musely postupně čelit stále větší kritice. „V současné podobě je považujeme za nepřijatelné,“ uvedla už před vyhlášením výsledků referenda například šéfka strany v Olomouci Dagmar Navrátilová.  Pro zrušení je i kandidát strany na Pardubicku Michal Pavel: „Projekt je špatně marketingově podán.“

Strana už dřív musela vysvětlovat, že hlídky nemají suplovat policii. Jejich úkolem je prý jen domlouvat například bezdomovcům či lidem, kteří obtěžují okolí. Případně mohou přivolat policisty.

Právě policisté si ale neoficiálně postěžovali, že je »véčkaři« zbytečně zdržují od práce. Kritici také  poukazovali na podobnost s domobranou Dělnické strany nebo s komunistickou Pomocnou stráží Veřejné bezpečnosti.

sakra ( 14. května 2010 10:11 )

John je stejný vůl jako Kalousek, nemůžu si pomoci.

jihanca ( 13. května 2010 14:08 )

Zrušení té "pomocné stráže VB" je první rozumná věc vévéček. Teď ještě kdyby odstoupili kandidáti VV z voleb a zatleskám jim.

evolucius ( 13. května 2010 13:48 )

Tento naivní, pionýrsky laděný nápad je pro mne dostatečným důvodem,proč VV nevolit...Říká se že každé nové koště dobře mete,ale tady už došlo na směšné přemety...Hlídání bezdomovců,domlouvání narkomanům...To by snad nenapadlo ani Fifinku a Myšpulína...Navíc,kdo do takových milic asi vstoupí...?Buď mladej,nebo blbej...No,a to neni dobrý pro řešení životně mezních situací.Zůstaňte raději u svlékání vašich holek...tím alespoň nenaštvete,když už nezaujmete...pardon

znojmacka ( 13. května 2010 13:45 )

sukin, tak to bych taky nechápala.. ale osobně si myslím, že ta podpora je trochu přikrášlená.. stejně tak,jako spravedlivej, čestnej, zásadovej John. Ten z nevěry taky chtěl udělat "čestnýho politika, kterej šel sám s pravdou ven, aby nebyl vydíratelnej ", i když byl nachytanej a jiná výmluva ho nenapadla..

komentator ( 13. května 2010 13:37 )

Johnovi nelze věřit. Lhal manžel. Nabalil se na silně předražených zakázkách. Pro všeobecnou zdravotní pojišťovnu s firmou Ora Print vydával silně předražený časopis pro pojištěnce za skoro 115 milionů korun za rok. rok Nový vydavatel tohoto časopisu (Svět pojištěnce) agentura Young & Rubicam jej bude ho vydávat za méně než 45 milionů korun ročně, Co k tomu dodat. Lze věřit podvodníkovi a lháři? John a jeho strana věci veřejné jsou nedůvěryhodní.

Zobrazit celou diskusi