Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Velký přehled před 2. kolem volby prezidenta: Komu to hodí celebrity

  • Autor: ČTK,mel,pav - 
    24. 1. 2023
    09:12

    prezidentským volbám, jejichž druhé kolo se odehraje už tento víkend, se vyjádřilo i mnoho celebrit a dalších zástupců kultury. Komu svůj hlas hodí například Honza Musil, David Koller nebo Tamara Klusová?

    O prezidentský úřad letos usilovalo osm kandidátů. Podle čísel, které jim přidělil los Státní volební komise, to byli senátor Pavel Fischer (nezávislý), poslanec SPD Jaroslav Bašta, někdejší představitel české armády a NATO Petr Pavel, bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima, bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, bývalý premiér a předseda ANO Andrej Babiš, podnikatel Karel Diviš a senátor Marek Hilšer z klubu Starostů. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula 8. ledna oznámil, že se kandidatury vzdává.

    Do druhého kola postoupili Andrej Babiš a generál Petr Pavel.

  • 1.Dáša Zázvůrková - zpěvačka

    K volební urně se chystá i zpěvačka Dáša Zázvůrková. „Když jsem byla v roce 2014 jeden z hostů v pořadu Posezení v divadle, usedl vedle mě také mimo jiné pan generál Petr Pavel. Už tenkrát jsem si moc přála pana generála za prezidenta naší země. A i jsem mu to v šatně tehdy říkala. On se usmíval,“ a teď se konečně usmívá zpěvačka, která mu dala svůj hlas v prvním kole i druhém.

  • 2.Michal Horáček - textař, spisovatel

    Michal Horáček se sám pokoušel v roce 2018 stát prezidentem, v prvním kolem skončil na 4. místě. V těchto volbách se rozhodl podpořit generála Petra Pavla. Vyzdvihuje jeho zkušenosti s diplomacií a nejen to. „Osobně mě těší, že vyznává hodnoty a zdůrazňuje priority, které jsem ve vlastní kampani považoval za cenné i já. V této prezidentské volbě proto patří můj hlas právě jemu,“ uvedl Horáček.

     

  • 3.Pavel Šporcl - houslový virtuos

    Že by se prezidentkou měla stát Danuše Nerudová, o tom své sledující přesvědčuje Pavel Šporcl na instagramu. Vypsal zde důvody, proč by tento post měla zastávat právě ona. "Je mladá, energická, nemá nic společného s minulým režimem a podporuje mladé lidi. To jsou skvělé vlastnosti, které se mi velmi líbí. A proto ji budu volit," prozradil houslista před prvním kolem. V kole druhém se rozhodl podpořit Petra Pavla.

     

  • 4.Eva Holubová - herečka

    Oblíbená herečka Eva Holubová se netají tím, že její hlas získá generál Petr Pavel. "Volím si za prezidenta České republiky armádního generála Petra Pavla. Píšu volím si, protože je to pro mne osobně opravdu vyvolený kandidát, nikoliv proto, že je to fešák, mám svýho doma, ale protože splňuje předpoklady, které má mít hlava státu a vrchní velitel vojsk," napsala na sociální síť, kde se před prvním kolem pochlubila i snímkem se svým favoritem. A generál zůstává jejím favoritem i nadále.

  • 5.Tamara Klusová

    "Držme si palce… Je mi úzko," napsala k volbám na sociální síť Tamara Klusová , manželka Tomáše Klause, a připojila i poměně rozsáhlý text týkající se prezidentských kandidátů. A k volbám své sledijící burcuje i ve druhém kole.

  • 6.Veronika Žilková - herečka

    Danuši osobně neznám, ale vím, co dělá. Podporuje seniory, nemocné děti, menšiny, homosexuály... Prezident, který reprezentuje, by se měl zastávat všech, i nás slabých. Muži ať vládnou, ženy ať reprezentují,“ uvedla před prvním kolem herečka, která by na Pražském hradě konečně viděla první ženu. K druhému kolu se zatím nevyjádřila.

    Veronika Žilková Veronika Žilková | instagram, archiv

  • 7.Matěj Ruppert - zpěvák

    Zpěvák patří ke skupině stále nerozhodnutých voličů, jak prozradil pro CNN Prima News.

     „Popravdě, zatím jsem si jistý spíše tím, koho určitě volit nebudu. Rozhodnu se zřejmě na poslední chvíli mezi některým z demokratických kandidátů. K volbám ale určitě půjdu."

    Premiéra dokumentu  Karel Svoboda: Šťastná léta: Matěj Ruppert Premiéra dokumentu Karel Svoboda: Šťastná léta: Matěj Ruppert | CNC_Marek Pátek
  • 8.Jan Musil - moderátor

    Oblíbený moderátor Honza Musil se rozhodně netají přízní k Danuši Nerudové. "A proč jsem se rozhodl podpořit právě ji? Vše vám budu detailně předávat, ale začnu tím, že si přeji v čele státu člověka, který úřad povýší noblesou, hlavně ale lidsky. A upřímně ženy, jak se ukazuje, to umí tak nějak lépe," napsal například na její adresu. 

  • 9.David Koller - hudebník

    "Určitě bychom měli jít k volbám, abychom se potom nerozčilovali, že to dopadlo jinak, než chceme. Dvakrát jsme mohli mít trošku lepšího prezidenta, respektive čtyři volební období. Pan (Václav) Klaus a pan (Miloš) Zeman ve mně vyvolávali pocity hrůzy a nějakého proruského zpátečnictví, tak teď by to mohlo být o něco lepší," řekl pro ČTK zpěvák a skladatel David Koller.

    Muzikant David Koller vystoupil 17. listopadu na náměstí Svobody v Brně na vzpomínkové akci studentů ke Dni boje za svobodu a demokracii.

  • 10.Michal Isteník - herec

    Podle herce Michala Isteníka, pokud někomu záleží na tom, kdo bude zemi reprezentovat ve světě, tak by k volbám určitě jít měl. "Navíc prezidentské volby podle mě nejsou jenom právo, ale do jisté míry i povinnost člověka žijícího v demokratickém, státě," řekl.

    Herec Michal Isteník.

  • 11.Jan Kuželka - herec

    Herec Jan Kuželka otevřeně podporuje Andreje Babiše. Sám tvrdí, že takových osobností je v českém showbyznysu sice spousta, mnohé se to ale bojí dát najevo. 

     

    „Vím o spoustě herců, kolegů z branže, kteří budou volit Andreje Babiše, jen se to veřejně bojí říct. Můžu vám upřímně říct, že jich rozhodně není málo a možná byste se divili. To jsme to s tou demokracií dopracovali. To je horší než za komunistů. Člověk se bojí říct svůj názor, aby nebyl dehonestován, mediálně lynčován. Snad se to v lepší obrátí,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Kuželka.

    Herec Jan Kuželka

  • 12.Ivo Kahánek - klavírní virtuos

    Klavírní virtuos upozornil na to, že prezidentský úřad s sebou nese ne zcela zanedbatelné pravomoci, zejména jmenování soudců Ústavního soudu, členů bankovní rady ČNB a premiéra. "Takže přestože u nás nemáme prezidentský systém a navzdory kampani připomínající občas reality show, přistupme k volbě seriózně a pojďme využít našeho práva volit v obou kolech," vyzval.

    Ivo Kahánek

  • 13.Jan Burian - generální ředitel Národního divadla

    "Máme rozmanité představy o další podobě naší země. Můžeme je prosazovat prostřednictvím voleb. To je velké štěstí, zodpovědnost i příležitost. Pojďme ji využít," uvedl pro ČTK Jan Burian.

    Jan Burian

  • 14.Agáta Hanychová - modelka, influencerka

    Agáta Hanychová veřejně vyjádřila svou podporu Andreji Babišovi. Když na svém instagramu odpovídala fanouškům na nejrůznější otázky, padl i dotaz na to, koho bude volit. „Tak teď mě nezabijte, ale Babiše,“ odpověděla, i když zjevně čekala kritiku. Tu možná sklidila i doma: její partner Jaromír Soukup totiž mezi Babišovy fanoušky zrovna nepatří.

    Agáta Hanychová

  • 15.David Mareček - generální ředitel České filharmonie

    "Volby jsou možností rozhodnout o dalším směřování naší země, a přestože prezident je figura převážně reprezentativní, připadá mi důležité, kdo nás bude reprezentovat," sdělil generální ředitel České filharmonie David Mareček. "Vždycky si přeju, aby to byl názor většiny společnosti, proto bych si přál, aby šlo co nejvíce lidí volit," dodal.

    David Mareček

  • 16.Jitka Čvančarová - herečka

    "Generála Petra Pavla osobně znám jako laskavého, zdravě sebevědomého gentlemana, který je vždy uvážlivý, nikým nemanipulovatelný a který umí mluvit s nadhledem. Jeho lidské vlastnosti a neoddiskutovatelné odborné znalosti jsou pro mě zárukou jeho schopnosti vykonávat úctyhodně a odpovědně funkci prezidenta České republiky," sdělila herečka na svém instagramu.

  • 17.Jaroslava Obermaierová - herečka

    Jaroslava Obermaierová se dlouhodobě otevřeně hlásí k podpoře Andreje Babiše. V poslední době už ale o politice raději mlčí... „Společnost je rozdělená a jedna strana nedopřává sluchu té druhé. Jsme k sobě hrozně málo tolerantní. Když občas řeknu, co si myslím, tak se poté setkávám s kritikou. Říkat vlastní názor se asi moc nenosí,“ uvedla pro Život v Česku

    Herečka Jaroslava Obermaierová podpořila na festivalu Blesk tlapek boj proti množírnám.

  • 18.Zdeněk Svěrák - herec, režisér

    Naše společnost je, podobně jako společnost americká nebo britská, rozštěpená na dva nesmiřitelné tábory a potřebuje sjednotitele. Potřebuje ho zvláště dnes, kdy čelíme tolika nebezpečím naráz,“ prohlásil Svěrák, který je rozhodnutý dát svůj hlas generálovi Pavlovi.

    Zdeněk Svěrák
  • 19.Nikol Štíbrová - herečka

     „Myslím, že republika potřebuje nějakého svého rodiče, který řekne: ‚Já jsem tu dlouho nebyl, ale teď jsem tady a všechno bude dobré.‘ Který nám dá nějaký pocit bezpečí,“ vysvětlila jeden z důvodů,  proč volila Danuši Nerudovou. K druhému kolu se zatím nevyjádřila.

    Dům, kde žije Nikol Leitgeb s manželem Petrem a syny
  • 20.Roman Skamene - herec

    Herec bude volit Andreje Babiše, kterého podporuje již delší dobu. „Ať si každý říká, co chce,“ okomentoval Skamene.

    Roman Skamene
  • 21.Petr Čtvrtníček - herec

    Známý recesista Petr Čtvrníček pro změnu dá hlas generálu Pavlovi. „Nikoho lepšího nevidím. A zrak mám poměrně dobrý,“ okomentoval stroze.

    Petr je proslulý svými nečekanými recesemi.

  • 22.Xindl X - zpěvák

    "Ahoj kamarádi! Blíží se nám PREZIDENTSKÉ VOLBY. A mám dojem, že letos jsou ještě důležitější, než kdy dřív. Nehraje se jen o tohle jedno volební období, ale o to, kam bude naše země směřovat. Jestli na západ, nebo do míst, kde slunce nesvítí. Jestli budeme zemí, kterou ostatní země berou vážně, nebo státečkem, který celý skáče, jak jeden oligarcha píská. Proto jsem se rozhodl ve volbě podpořit Generála Petra Pavla. Člověka, který má podle mě největší šanci nejen toho oligarchu ve volbách porazit, ale i ho dokázat krotit, kdyby se ten oligarcha při příštích volbách nedejbože stal premiérem. Samozřejmě oligarchizace není jediné nebezpečí, co naši zem ohrožuje," uvedl zpěvák.

    "Válka za humny nám ukazuje, že obavu z útoku cizí mocnosti nelze bagatelizovat. Proto bych rád v čele státu někoho, kdo si v takových situacích bude vědět rady. Jak se říká, po bitvě je každý generálem. Proto radši vsadím na někoho, kdo je generálem už před bitvou. Svou volbu vám nechci nijak vnucovat. Pokud chcete volit nějakého jiného z demokratických kandidátů, věřím, že pro to máte svoje důvody a vaši volbu respektuji. Hlavně ale prosím - běžme letos volit, protože jde opravdu o hodně."

    Xindl - X

  • 23.Janek Ledecký - zpěvák

    Proč bude Janek Ledecký volit Petra Pavla?

    "Protože to je šance mít prezidenta, za kterého se nebudu stydět. Prezidenta, na kterého budu hrdej. A kterého nám bude závidět celej svět," řekl zpěvák na volebním klipu.

    Janek Ledecký volí Petra Pavla
  • 24.Václav Marhoul - režisér

    „Pana generála znám osobně více než dvacet let. A po celou tu dobu jsem ho navždy, a to v jakékoli situaci, vnímal jako výsostně čestného člověka, který všechny problémy a překážky řešil s noblesou, přehledem, racionálně a bez hysterie, " uvedl slavný český režisér filmu Nabarvené ptáče.

    Režisér Václav Marhoul

  • 25.Tereza Brodská - herečka

    Důvody oblíbené herečky pro její volbu generála Pavla byly stručné a výstižné.

    „Protože mám vedle něho pocit klidu a bezpečí.“

    Tereza Brodská změnila účes

  • 26.Anna Julie Slováčková - zpěvačka, moderátorka

    Volba dcery Dády Patrasové a Felixe Slováčka má jasno v tom, že bude volit generála Pavla.

    „Myslím si, že by měl v čele státu stát slušný a pokorný člověk, který umí jednat v krizových situacích. Za jeho práci pro demokracii si ho váží spoustu lidé po celém světě a hlavně si on sám váží lidských životů. Navíc když se s ním člověk dá do řeči, prokecal by s ním i jeho ženou Evou nejradši celý večer."

    Anna Julie Slováčková

  • 27.Ladislav Gerendáš - herec

    Dalším člověkem, který si přeje v prezidentském křesle ženu, je známý herec.

    „Budu volit paní prezidentku Danuši Nerudovou, protože chci zase zažít ten pocit, že budeme mít svého prezidenta rádi.“ K druhému kolu se zatím nevyjádřil.

    Ladislav Gerendáš

  • 28.Mirka van Gils Slavíková - cukrářka

    Slavná cukrářka světového formátu bude volit Danuši Nerudovou.

    „Protože je vzdělaná, podporuje mladé lidi, naslouchá lidu, je reprezentativní a to vše s láskou k rodině.“ K druhému kolu, kam Danuše Nerudová nepostoupila, se cukrářka nevyjádřila.

    Mirka van Gils Slavíková a její vánoční cukroví

  • 29.Tereza Koubková - influencerka

    Krásná influencerka známá jako Holka z Letné, co nedávno zazářila v pořadu Like House, je také jasně rozhodnutá pro Danuši Nerudovou.

    "Čeká nás doba, kdy budeme muset řešit těžká témata a potřebujeme mít v čele někoho, kdo u toho bude myslet i na mladé generace a na životní prostředí." Druhé kolo zatím nechala bez povšimnutí.

    Tereza Koubková

  • 30.Lukáš Hejlík - herec a gastronom

    Herec, kterého známe především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, bude také volit ženskou adeptku o prezidentské křeslo. Svou podporu ukázal velmi minimalisticky.

    "Danuše? Jasně!" řekl herec a dal palec nahoru. 

    V druhém kole svůj hlas dal Petru Pavlovi.

  • 31.Eva Podzimková - herečka

    Dabérka a herečka má taky před volbami jasno.

    „Volím Pavla proto, že mu nechybí sebereflexe, jedná a mluví s rozvahou a chová k lidem úctu.“

    Eva Podzimková Eva Podzimková | instagram

  • 32.Ondřej Pavelka - herec

    „Pana Petra Pavla budu volit, protože mi to vedle něho sluší a také proto, že má nadhled a smysl pro humor.“

    Ondřej Havelka Ondřej Havelka | instagram

  • 33.Zlata Adamovská a Petr Štěpánek

    „Chceme, aby naši republiku reprezentoval člověk, jehož jméno má ve světě váhu a který naší zemi pomůže vrátit řád a také respekt ostatních zemí,“ uvedla známá dvojice svou podporu generálovi Pavlovi.

    Zlata Adamovská a Petr Štěpánek Zlata Adamovská a Petr Štěpánek | instagram

  • 34.Petr Ludwig - influencer

    „Rusko bude tím agresivnější, čím více ztrácí na Ukrajině. Hybridní i kognitivní útoky na našem území zintenzivní. Petr Pavel je silná osobnost, která bude největší zárukou našeho prozápadního směřování a orientace na NATO během války v Evropě. Jako bývalý předseda Vojenského výboru NATO rozpozná riziko nejlépe. Pro mě během války v Evropě ideální volba, nikoli kompromis," řekl autor celosvětově slavné knihy Konec Prokrastinaci.

    Petr Ludwig Petr Ludwig | instagram

  • 35.Taťána kuchařová - modelka

    „Podporuji uniformu. Vědomí o bezpečnosti, morální zásady, ochotu položit život za druhé, disciplínu, schopnost obětovat se, hájení rodiny a naší budoucnosti. Zároveň oceňuji lidskost, statečnost, odvahu, zkušenost a jistotu. Právě proto, že člověk jednou selhal a lituje toho, má pro mě větší potenciál než ostatní. Uznávám totiž schopnost přiznat chybu. To dokáže jen opravdový státník a politik," uvedla modelka jako důvody pro volbu generála Pavla.

    Taťána Kuchařová Taťána Kuchařová | instagram

  • 36.Jiří Mádl - herec

    „Generál Pavel je už můj jasný favorit. Líbí se mi jeho dráha, kterou má za sebou, a vypadá to, že i v závěrečných fázích kampaně se nepřestává chovat jako prezident. To bylo pro mě rozhodující – abych z kandidáta cítil klid a nestal se z něj lidový bavič nebo agresivní pomlouvač.“

    Jiří Mádl Jiří Mádl | instagram

     

  • 37.Martin Dejdar - herec

    Martin Dejdar má ve volbě Petra Pavla také velmi jasno.

    „Proč? Je to velice jednoduché: Protože mu věřím. A protože je Čech.“

    Martin Dejdar Martin Dejdar | instagram

  • 38.Dana Morávková - herečka

    „U nás doma je volba jasná, pane generále!“ vzkázala svému kandidátovi Pavlovi Dana Morávková na instagramu.

  • 39.Galerie

     

    Video  Osmička prezidentských kandidátů na prezidenta  - Videohub
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

arne100 ( 28. ledna 2023 13:42 )

A to tě štve že on něčeho dosáhl a ty ne.

hejhej ( 28. ledna 2023 11:29 )

hejhej ( 28. ledna 2023 11:28 )

Papanikula:
Pavel - Pávek je maximálně přizpůsobivý každému režimu. A jeho žena, majitelka titulu RSDr - abs.vys.školy politické, které " někdo" změnil titum na MGr. Oba podvodníci.To, že Pavla nějaká " celebrita" mě absolutně nezajímá.

Papanikula ( 28. ledna 2023 10:38 )

Petr Pávek ještě ve svých 28 letech háji okupaci Československa VarsavskOu smlouvou

To pánové neokecate

zaka ( 28. ledna 2023 10:15 )

Komedianti včele mají strašidlo ropuchu Holubovou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa