Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Fischerová smýšlí sprostě, Neruda je slušňák. A Pavlová přiznala krádež cigaret: Kouřit přestala v deseti

Autor: Jiří Marek, for - 
10. ledna 2023
18:22

Ve studiu Blesku byly hned dvě kandidátky na roli první dámy a kandidát na roli prvního gentlemana. Klára Fischerová, Eva Pavlová a Robert Neruda odpovídali mimo jiné i na to, zdali někdy kradli či dostali pokutu za parkování. Kdo byl za největšího rebela a kdo naopak za slušňáka? 

Ve studiu Blesku byly přítomné dvě možné budoucí první dámy, a to Eva Pavlová - manželka generála Petra Pavla a Klára Fischerová - manželka senátora Pavla Fischera. Vedle toho dorazil také možný první gentleman Robert Neruda, který je manželem ekonomky Danuše Nerudové a mohl by se stát historicky „prvním mužem“. 

Na konec debaty odpovídali přítomní hosté na stejné dotazy, jako jejich drahé polovičky v superdebatě Blesku. Na 11 otázek odpovídali sborově pomocí lístků ANO nebo NE. 

Kuřačka Pavlová

Eva Pavlová se ukázala jako nenápadný rebel a stejně jako její muž, i ona se přiznala, že kouřila marihuanu, že mluvila sprostě směrem k dosluhující hlavě státu a že kradla. „Když jsem byla dítě, ukradla jsem mámě cigarety a chodili jsme kouřit, nebylo to tedy v obchodě,“ řekla na dotaz moderátora, jestli někdy kradla v obchodě. Dodala, že jí bylo asi osm nebo deset let.  „Já říkám, že jsem s kouřením přestala v deseti letech,“ konstatovala s úsměvem, že jí tento zážitek s cigaretou poučil. 

Byla jediná, kdo se přiznal, že někdy kradl v obchodě. Ostatní se v tomto ohledu ukázali jako uctívači jednoho z božího přikázání. 

První dámy a gentleman v Blesku: Kdo někdy něco ukradl? (10.1. 2023) První dámy a gentleman v Blesku: Kdo někdy něco ukradl? (10.1. 2023) | Archiv Blesku

Hříšníci za volantem

Větší záplava zelených papírků ale přišla později, a to při otázce, zdali přítomné polovičky kandidátů dostaly v uplynulém roce pokutu za dopravní přestupek. Robert Neruda přiznal, že dostává pokuty i poměrně pravidelně, ale především ze zahraničí, kde si občas nevšimne, že je zrovna na dálnici rychlostní omezení kvůli blízkým obcím apod. „Přiznám se, že se občas tak pohroužím do diskuze s manželkou nebo dětmi, že přehlédnu značku. Vím tak, jak třeba vypadají francouzské obálky a pokorně vždycky zaplatím,“ přiznal. 

Stejnou odpověď se svým manželem pak opět podala Pavlová. Generál se v Blesku „pochlubil“ že dostal pokutu za rychlost. A za překročení limitu dostala peněžitý trest i jeho žena. „Jela jsem za svou maminkou do Šumperka a říkala, že má nachystaný oběd a kde jsem. A já byla teprve v Litomyšli a říkala si, že si musím pospíšit. Jela jsem trošku rychleji a pak mi přišla pokuta,“ vysvětlila svou odpověď.

Myslím, že jsem jela do nákupního centra a měla jsem v ruce telefon. Následovalo mě auto s policisty a popovídali jsme si o tom, zdali to byl hovor důležitý. Přiznala jsem, že ne, že to byl to hovor s dcerou,“ vysvětlila svou kladnou odpověď Fischerová. Připomeneme, že její manžel se také přiznal k pokutě - v jeho případě za špatné parkování. Fischerová se v další otázce navíc přiznala, že je za volantem i sprostá! 

První dámy a gentleman v Blesku: Kdo spáchal přestupek za volantem v uplynulém roce (10.1. 2023) První dámy a gentleman v Blesku: Kdo spáchal přestupek za volantem v uplynulém roce (10.1. 2023) | Archiv Blesku

Fischerová smýšlí sprostě, Neruda je za slušňáka

Jedna otázka se týkala i toho, zdali někdy mluvili sprostě směrem k dosluhující hlavě státu Miloši Zemanovi. A stejně jako u debaty kandidátů, tak i jejich partneři se k vulgarismům přiznali. Někteří ale trošku zvláštně. 

„Nebylo to vysloveně sprosté slovo, ale ten pocit tam byl. Nepoužvám je, pokud teda zrovna nejsem za volantem a sama - pomáhá mi to uklidňovat se. Ale taky to nebylo nic moc silného,“ odpověděla Fischerová, která tak spíše jen smýšlí sprostě, než aby tak mluvila. 

Za vulgarismus se až styděl Neruda, který si myslí, že jeho použité slovo je tak na úrovni 3 až 4 v žebříčku, kdy 10 je hodně silná nadávka. „To byla slova, kteří mnozí nepovažují za sprostá,“ konstatoval s tím, že se nadávkám snaží spíše vyhýbat a že těch silnějších se spíše až bojí. Slušná byla raději i Pavlová, která jen zmínila, že použila slovo na pátém stupni. 

První dámy a gentleman v Blesku: Kdo mluvil sprostě na adresu Miloše Zemana? (10.1. 2023) První dámy a gentleman v Blesku: Kdo mluvil sprostě na adresu Miloše Zemana? (10.1. 2023) | Archiv Blesku

Polovičky kandidátů na prezidenta odpovídaly i na další zapeklité otázky. Například jak třídí odpad, zdali někdy kouřily marihuanu či někdy řídily pod vlivem. Odpovědi se dozvíte níže v záznamu tohoto bloku. 

Video  Debata partnerů kandidátů - Ano / Ne  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Celý záznam debaty pak můžete zhlédnout zde:

Video  Prezidentská debata: Manželky a manžel kandidátů  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

newdawn ( 11. ledna 2023 19:33 )

Proč jen tři ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa