Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bouřlivák Novotný odkládá odchod z politiky: V Řeporyjích jasně zvítězil. Zůstane starostou?

Autor: ČTK, diz - 
25. září 2022
10:13

Kontroverzní, rozporuplný, ale zato úspěšný a místními evidentně oblíbený. Takový je nynější starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Do letošních voleb vedl kandidátku, která si oproti předešlým volbám polepšila. V 11členném zastupitelstvu má ODS 5 mandátů. V uplynulém volebním období měla 3. Překvapení se nekonalo ve Slivenci, kde drtivě zvítězila kandidátka STAN se stávající starostkou Janou Plamínkovou, jež Slivenec vede od roku 2006. Od roku 2007 je starostou Běchovic Ondřej Martan (ODS), který triumfoval ve volbách i letos - nenašel vyzyvatele.

Obyvatelé Řeporyjí mají jasno. Zvítězila ODS v čele s dosavadním starostou Pavlem Novotným. Občanští demokraté získali 37,13 procenta hlasů a v 11členném zastupitelstvu mají pět mandátů. Novotný získal mezi občanskými demokraty nejvíce hlasů ze všech kandidátů v Řeporyjích. ODS má o jeden mandát více než druhé sdružení Nezávislí pro Řeporyje, jehož lídrem je zastupitel Jiří Blažek. Do zastupitelstva se pak dostali ještě vždy po jednom zástupci z TOP 09 a Občané za lepší Řeporyje.

VÝSLEDKY KOMUNÁLNÍCH VOLEB 2022 V PRAZE NAJDETE ZDE >>>

Své nadšení dal známý bulvární novinář a politik razicí heslo „co na srdci, to na jazyku“ najevo na twitteru. „My jsme s panem místostarostou asi udělali v Řeporyjích ústavní většinu. Zavolal jsem mamince a řekl jí, že budu pokorný a nebudu se mstít. Nevěří mi. Návrat do bulváru o čtyři roky odložen,“ sdělil.

Staronové pořádky

V některých z malých městských částí se přihlásilo více politických uskupení, přičemž jedno z nich získalo nadpoloviční většinu hlasů. Například ve Slivenci zvítězilo hnutí STAN v čele s dosavadní starostkou a pražskou radní Janou Plamínkovou (STAN), které získalo 66,24 procenta. Více než 60 procent získalo také v Šeberově Pro lepší obec a STAN, kde obhajuje post starostky Petra Venturová. Nadpoloviční většinu získala rovněž ODS v Újezdě a STAN v Satalicích.

Jako první byly sečteny hlasy v Benicích na jihovýchodě Prahy. Vítězem se stejně jako před čtyřmi lety stalo uskupení Benice - místo pro spokojený život, které bylo jediným přihlášeným k volbám v městské části. Jedno sdružení se pak přihlásilo například také v Královicích, Nedvězí, Přední Kopanině nebo také v Běchovicích, kde je letitým starostou lídr kandidátky Ondřej Martan (ODS).

VÝSLEDKY KOMUNÁLNÍCH VOLEB 2022 V JEDNOTLIVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTECH NAJDETE ZDE >>>
Array
Video  Tisková konference koalice SPOLU  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

e.lesanova ( 26. září 2022 18:06 )

No, minule "trhnul" okolo 800 hlasů, nyní byla účast nižší, tak dostal aspoń 400?? Každopádně je ostudou pro všechny další starosty, politiky i ČR, že je vůbec možné podobné psychicky narušené, uřvané, vulgární, oplzlé, vyfetované magory dát mezi kandidující. Novotný si plete post s cirkusem, jeho rodina jej procpe kam se dá. Tohle být kdekoli jako VZOR pro děti a mládež, je na odstřel

E M ( 26. září 2022 11:48 )

je nechutnej ale asi na víc nemá...

EconEcon ( 26. září 2022 08:11 )

Že je tlustý, to by mně ani nevadilo. Vadí mně spíš absence mozku a to u něho, tak u jeho voličů. Opravdu typický reprezentant ODS.

EconEcon ( 26. září 2022 08:10 )

Řeporyje postihla slepičí chřipka kombinovaná s nemocí šílených krav. Jinak to nevidím.

Amelia ( 25. září 2022 21:34 )

Neházejte všechny do jednoho pytle. Už takhle jsme dost na*raní

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa