Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Karviná: Sociální demokraté a komunisté vzali do party i ANO, primátor Wolf zůstává

V Karviné zůstává primátorem Jan Wolf z ČSSD. Ta tvoří koalici s komunisty anově i s ANo.
V Karviné zůstává primátorem Jan Wolf z ČSSD. Ta tvoří koalici s komunisty anově i s ANo.  (Autor: profimedia.cz a archiv)
Autor: ČTK, rum - 
16. října 2018
12:12

Karvinou povede koalice vítězné ČSSD s hnutím ANO a komunisty. Primátorem bude opět Jan Wolf (ČSSD). Koalice má převahu 33 hlasů v jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu.

V jedenáctičlenné radě budou mít sociální demokraté sedm mandátů, partnerům nabídli po dvou místech. ANO a komunisté budou mít shodně po jednom náměstkovi. Sociální demokraté kromě primátora budou mít i dva náměstky.

ČSSD radnici dosud ovládá pouze ve spolupráci s KSČM, dosavadní koalice by měla většinu 24 hlasů. Wolf přesto preferoval širší spolupráci. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že by hnutí ANO mohlo pomoci prosazovat zájmy města na úrovni kraje či vlády, kde má ANO zastoupení.

„Nechceme politikařit. Karviná se potřebuje dále rozvíjet. Potřebujeme tak spojit všechny síly, které tady po volbách jsou. Rozhodli jsme se proto pro širokou koalici,“ řekl Wolf.

Prioritou je bezpečnost

Prioritou nového vedení města bude pocitová bezpečnost v Karviné. „Chceme tedy nadále pokračovat v projektu Bezpečná Karviná. Jeho součástí je i boj s obchodem s chudobou, kdy jsme vyhlásili bezdoplatkové zóny. Dále chceme pokračovat v již představeném projektu Karviná všemi deseti, kdy se budeme snažit získat na deset jednotlivých projektů až deset miliard korun. Rovněž budeme chtít pokračovat už v započatých projektech. Jedná se o rekonstrukci krytého bazénu, přestavbu ubytovny Kosmos na byty a rekonstrukci třech domů na náměstí,“ řekl Wolf.

Komunální volby v Karviné vyhrála ČSSD, získala 19 mandátů v zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO s devíti mandáty. Třetí KSČM bude mít pět zastupitelů. Čtvrté je sdružení Karvinskakoalice.cz, má tři mandáty. Rovněž tři zastupitele bude mít SPD, která skončila pátá. Šestá je koalice Piráti a Starostové se dvěma mandáty. Sociální demokraté vyhráli v Karviné volby i před čtyřmi lety, nyní si o jeden mandát polepšili.

VIDEO: Hamáček: Výsledek voleb není katastrofa, odrazili jsme se ode dna.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa