Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odpadlíci z SPD chtějí do europarlamentu. Na kandidátce vedené Samkovou

Aktualizováno -
10. dubna 2019
10:00
Autor: peb, ČTK - 
18. března 2019
19:25

Poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, kteří minulý týden vystoupili z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), budou ve volbách do evropského parlamentu na kandidátce euroskeptické Alternativy pro Českou republiku. Volný to v pondělí řekl ČTK. Web iRozhlas uvedl, že Volný bude na kandidátce na 6. pozici a Bojko na 12. místě. 

Kandidátku Alternativy pro ČR povede advokátka Klára Samková. Podporu jí vyjádřily i další politické subjekty, které se označují za euroskeptické a vlastenecké, jako například brněnské hnutí Slušní lidé nebo spolek Islám v ČR nechceme. Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční 24. a 25. května. 

Volný v neděli oznámil, že spolu s Bojkem a další poslankyní Ivanou Nevludovou, která také odešla z SPD, vstoupili do nově založeného hnutí Jednotní Alternativa pro Patrioty. Hnutí bylo zaregistrováno v pátek. Vytvořili ho bývalí členové regionálního klubu SPD Moravskoslezského kraje, který dříve Volný vedl. Celostátní vedení SPD tuto organizaci v únoru zrušilo.

„Vzhledem k tomu, že název našeho nového hnutí je Jednotní a jedním z hlavních poslání tohoto hnutí je sjednocovat vlastenecké síly a síly lidí, kteří chtějí pracovat pro přímou demokracii, tak jsme se rozhodli, že svou přítomností podpoříme kandidátku Alternativy pro Českou republiku, řekl Volný.

Nabídek měli prý víc, Samková je lákala nejvíc 

Volný uvedl, že nabídek dostali několik. My jsme se rozhodli, že podpoříme hnutí, které to podle nás myslí se sjednocováním těch sil opravdu vážně, takže jsme se rozhodli, že podpoříme paní Samkovou, řekl poslanec.

Tým nového hnutí Jednotní je podle něj výkonný, takže měli možnost sestavit vlastní kandidátku a kandidovat samostatně. Nechtěli však, aby se hlasy voličů pro vlastenecká hnutí štěpily. S Alternativou pro ČR navíc mají prakticky stoprocentní programovou shodu.

Podpora přímé demokracie, tradiční rodiny, tradičních evropských hodnot, ochrana před islamizací, afrikanizací a takové věci, takže tam došlo k maximální programové shodě a je tam chuť sjednocovat jednotlivá vlastenecká hnutí, řekl Volný.

Kandidátka Alternativy pro ČR pro volby do Evropského parlamentu:

  1. Klára Alžběta Samková
  2. Luděk Nezmar
  3. Ivan Hrbek
  4. Milan Vodička
  5. Richard Novák
  6. Lubomír Volný
  7. Miroslav Červenka
  8. Vojtěch Merunka
  9. Zdeněk Pernica
  10. Lenka Klímková
  11. Hynek Charous
  12. Marian Bojko
  13. Marie Čapková
  14. Tomáš Houška
  15. Jiří Brančík
  16. Irena Steinhauserová
  17. David Nepimach
  18. Pavel Havlíček
  19. Jitka Tatíčková
  20. Zuzana Moučková
  21. František Petrík
  22. Ludvík Kumer

Anetka25 ( 12. dubna 2019 15:48 )

Ať se tam nikam nes*** vzdyt sem akorat pouštějí migranty a rikaji, že ne!!! Vsichni jsou lhari, je mi zle

marmat ( 12. dubna 2019 15:35 )

Chtít můžou...... Na rozdíl od minulých let POPRVÉ lidi vnímají o CO a KOHO vůbec v těchto volbách jde....takže si to "ošéfujou" úplně jinak!!!

marmat ( 18. března 2019 23:35 )

Doufají, že někoho oslní...s programem antiEU nový nápad-kandidovat TAM!???Je to zvrhlé, nebo jen šokující, nebo poslání takové sabotérské...pes aby se v takovém charakteru vyznal! Proto nás tyto volby budou skutečně zajímat !!!

Taurus70 ( 18. března 2019 22:59 )

No hlavne ze rvali ze jim o koryta v zadnem pripade nejde😂😂😂

mandat ( 18. března 2019 20:29 )

Samkova je zruda, zastava se Romu,sama jako advokatka je neschopna a ted se cpe do EP.Doufam, ze tu hysterku nikdo volit nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa