Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exprezident Klaus zavrhl své „dítě“: Vyloučení syna z ODS mělo přijít dřív

Autor: Vera Renovica - 
19. března 2019
05:02

To už není jenom zdvižené obočí. Bývalý prezident Václav Klaus skoncoval s občanskou demokratickou stranou, které v 90. letech pomohl na svět. Jenže jeho „politické dítě“ teď vyvrhlo jeho vlastního syna, když v sobotu výkonná rada vyloučila ze svých řad Václava Klause ml. V rozhovoru pro Blesk exprezident překvapil se slovy: „Mělo to přijít tak o dva až tři týdny dřív.“ V takovém případě by totiž stihla rodina Klausů připravit vlastní projekt kandidující v květnových evropských volbách. 

Jak si myslíte, že kauza »atentát na Klause mladšího« ODS ovlivní do eurovoleb?

Je mnoho lidí, mně docela blízkých kamarádů, kteří už řadu let říkají ‚i kvůli tobě od nepaměti volím ODS, i když stále s větším sebezapřením. Ale teď už teda nebudu.‘ Já myslím, že toto je nový fenomén, který ta kauza přinesla.

Pro televizi jste nedávno uvedl, že doufáte, že před evropskými volbami přijde subjekt, jehož názorům byste rozuměl. To vzbudilo paniku, že zakládáte stranu…

Já myslím, že to vyloučení syna mělo přijít tak o dva až tři týdny dřív. Kdyby přišlo, tak bych stihl buď sám, nebo spolu s ním nějaký takový subjekt založit (termín pro podání kandidátních listin hnutí či stran je dnes, pozn. red.). Ale za dva tři dny se to stihnout nedalo.

Vy, euroskeptik, jste byl tak rozhněvaný, že byste se účastnil eurovoleb?

Ano.

Ale tak budou i další volby, ještě můžete.

Vždyť ano, taky není konec světa.

Takže to nepřímo potvrzujete, že se nějak vložíte do politiky?

Co odpověděl Václav Klaus? Čtěte celý rozhovor, který vyšel v úterním tištěném vydání deníku Blesk.

Video  Exprezident Klaus promluvil o vyhazovu syna z ODS a tvrdě zkritizoval její vedení  - Blesk - Karel Kopáč a Vera Renovica
Video se připravuje ...

cyrilko ( 20. března 2019 17:21 )

Starý Klaus socialistický ekonóm, ktorý ešte 5 dní pred sametovou revolúciou obhajoval plánovanie v ekonomike a ekonomiku socializmu. Krátko po sametovej revolúcii mu skartovali spis štb. Viď videjko: https://www.youtube.com/watch?v=1Q2cdV0vV2Q

dr.x.crement ( 19. března 2019 12:23 )

"Pero" VK + VKM = ostuda celé ODS!Není jich škoda,naopak.Zastávají se jich pouze příznivci levice,natěšení náckové apod.

monpetitloup ( 19. března 2019 12:11 )

Omyl, Klausi. Já budu volit ODS PRÁVĚ proto, že už tam nikdo z tvé familie není. Vidím zase nějaké nové pero ))

dr.x.crement ( 19. března 2019 11:48 )

Nevím,co je levicového na rozbití EU,o které usilují VK + VKM.Jediný,komu to prospěje,je Rusko.Čili mráz přicházi - opět- z Kremlu. Vize ODS na snížení byrokracie,daní je správná.Naše místo je v EU a NATO.

.tg.bb ( 19. března 2019 10:59 )

V tomto případě skutečně velkohubé

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa