Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman na Hradě přijal Klause. Prezidenti na fotku přibrali i Masaryka

Autor: kal - 
15. ledna 2019
18:55

Pevný stisk a široký úsměv. Prezident Miloš Zeman na Hradě přijal svého předchůdce Václava Klause. Na snímku, který zveřejnil hradní mluvčí Jiří Ovčáček, je dvojice navíc v doprovodu prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. O čem se Klaus se Zemanem bavili, Hrad neupřesnil, prý šlo ale o přátelské setkání. Dvojice někdejších politických rivalů si spolu v posledních letech až na drobnosti notuje. A Klaus nedávno nastínil možnost, že by se na Hrad mohl vrátit teoreticky zase on.

„Pan prezident přivítal na Pražském hradě bývalého prezidenta Václava Klause,“ sdělil na Twitteru Ovčáček a doprovodil to fotkou obou státníků s obrazem Masaryka v jejich těsné blízkosti.

Zeman minulý týden na TV Barrandov na adresu svého předchůdce pronesl: „Václav Klaus je zkušený politik. S některými jeho názory souhlasím a s něčím ne, a to celou dobu, co se známe. Řekl bych, že v minulosti bylo více nesouhlasů, teď jich je méně a spíše převažují souhlasy.“ Komentoval tak úvahy o možném návratu svého předchůdce na Pražský hrad.

Klaus byl naopak jedním z gratulantů, kteří za Zemanem dojeli před rokem do jeho volebního štábu poté, co obhájil prezidentský mandát na dalších pět let. Hlava státu bývá také pravidelným hostem jeho narozeninových oslav na pražské Hanspaulce. Oba politici se v létě potkávají i v Českých Budějovicích na výstavě Země živitelka.

Video  Zeman a Klaus se špičkovali na večírku po vyznamenání.  - David Vaníček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

 

blackhole1 ( 16. ledna 2019 08:14 )

Omlouvám se všem za své nazory,psaní v diskusích a někdy i hnusné komentáře. Jsem idiot v depresích. Už psát nebudu.Jen mě vždy do běla naštvou hnusné diskuse na téma Babiš, Zeman od hnusnych idiotů, kde se jim přeje to nejhorší a nikdo s tim nic nedělá. Slibuji, že už se vyjadřovat k ničemu nebudu, slibuji to vam i sobě. Odpuste. Omlouvám se.

Omur ( 15. ledna 2019 23:40 )

Netapetuj s tím zase, otrapo. Šup na facebook a nehecuj, tu je slušno.

dragomira ( 15. ledna 2019 23:17 )

POLICIE VARUJE: Příspěvkem nebo komentářem na diskusich a sociálních sítích mohou lidé spáchat trestný čin. Některými tvrzeními se mohou dopustit například pomluvy, křivého obvinění, podněcování k nenávisti vůči skupině osob, hanobení národa a rasy nebo šíření poplašné zprávy.Hrozí až 3 roky odnětí svobody! Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/241626-policie-varuje-cechy-prispevkem-na-facebooku-lze-spachat-t restny-cin/

anka ( 15. ledna 2019 20:58 )

marmat ( 15. ledna 2019 20:14 )

Tak nějak si zbyli...jen Masaryk přebývá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa