Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

ODS se kvůli vyloučení Klause ml. nerozštěpí, věří šéf poslanců Stanjura

Autor: peb, ČTK - 
17. března 2019
14:40

Předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura se nebojí, že by sněmovní frakci občanských demokratů po vyloučení Václava Klause mladšího ze strany, a tím i ze sněmovního klubu, opustili další členové. Podobně mluvil v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize v souvislosti se situací v SPD šéf klubu tohoto hnutí Radim Fiala. Z SPD vystoupili v pátek poslanci Jan Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová, podle Fialy už nejsou ani ve frakci.

„Jsem pevně přesvědčen o tom, že v klubu ODS zůstane 24 poslanců,“ řekl Stanjura. Klausovo vyloučení nebude podle něho znamenat ani žádné štěpení ODS. Fiala soudí, že po rezignaci tří moravskoslezských poslanců na členství v SPD zůstane sněmovní frakce devatenáctičlenná. Dosud měla 22 členů. 

Klausemladšího vyloučila v sobotu z ODS stranická výkonná rada kvůli značným názorovým rozdílům na některé programové záležitosti, Klaus podle špiček ODS „svým jednáním a vystupováním dlouhodobě poškozuje dobré jméno ODS“.

Video  ODS vyhodila Klause mladšího. „Nereagoval ani na žluté karty,“ řekl Fiala  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Stanjura hodlá Klause mladšího požádat, aby rezignoval na funkci předsedy sněmovního školského výboru, výsledek předvídat nechtěl. Pokud by Klaus neodstoupil, občanští demokraté podle Stanjury nabídnou výboru jiného předsedu z řady svých poslanců. „Já bych uvítal dohodu a rezignaci,“ dodal Stanjura.

O sněmovních funkcích Volného bude podle Fialy jednat poslanecký klub SPD. Volný je místopředsedou evropského výboru a vede podvýbor pro regionální školství. Funkce ve výborech mají také Bojko a Nevludová, Bojko je místopředsedou zemědělského výboru a Nevludová kontrolního výboru. Všichni tři poslanci odešli z SPD kvůli vnitřním sporům v hnutí.

petr12 ( 18. března 2019 08:38 )

celá ODS je neskutečný politický sajrat jména jako Fiala,Němcová,Stajnura,Kupka,Černochová jsou katastrofou politiky.zustanete jako večka zrzavou bestii nahradí zlodějka rohlíku Němcová a ferdu Fiala.

hejhej ( 17. března 2019 18:43 )

choseeeee:

choseeeee ( 17. března 2019 17:55 )

Celá ODS je banda exoti. Nesouhlasíš tak se poroucej. Je jasné ze je oblíbeny pan Klaus a P Fiala se boji o koryto. Vždyť kdo čte komentáře Klause ml. tak mu musí dat v mnoha věcech za pravdu ale když čtu Fiala a Stanjuru napr. V otázkách pana Moravce jdu bl... velebnosti. U nich je vidět komplex Babišem a hlavně nic pro lidi .

zadnice ( 17. března 2019 17:37 )

ODS půjde pomalu ale jistě do háje, jde stále už od počátku proti občanům!

al.bunda ( 17. března 2019 17:18 )

Stanjura je pouze naivní toruba z Opavy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa