Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Štětina dal košem TOP 09, do eurovoleb za ni nepůjde. Pospíšila viní z rozkolu

Aktualizováno -
15. prosince 2018
21:54
Autor: peb, ČTK - 
15. prosince 2018
18:41

Europoslanec a místopředseda podvýboru pro bezpečnost Jaromír Štětina odmítá ve volbách v příštím roce obhajovat svou funkci na kandidátce TOP 09. Uvedl to dnes na svém facebookovém účtu. Kritizuje v té souvislosti předsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila. Vykonávat funkci šéfa strany a europoslance podle Štětiny není v lidských silách, Pospíšil má podle něj podíl na posledním volebním výsledku TOP 09.

Štětina uvedl, že nové vedení v čele s Pospíšilem způsobilo rozkol ve straně. „A nese zodpovědnost za špatné výsledky v posledních obecních a senátních volbách,“ napsal. Štětina považuje za nemožné vykonávat funkci předsedy strany a europoslance. „Odmítám kandidovat do Evropského parlamentu za TOP 09 navzdory velké podpoře členů topky, jejích krajských i regionálních výborů a svých početných voličů,“ dodal. Zachránit stranu by podle něj mohl mimořádný sněm.

„Rozhodnutí pana Štětiny nekandidovat v evropských volbách za TOP 09 respektuji, pravděpodobně dostal jinou, z jeho pohledu atraktivnější nabídku. Je nutné upozornit, že pan Štětina není členem TOP 09, do strany nikdy ani přes opakované výzvy nevstoupil, proto mi nepřijde korektní jeho kritika TOP 09 s mnoha nepravdivými výroky,“ reagoval Pospíšil.

TOP 09 zatím oficiálně neoznámila, jak bude vypadat její kandidátka do Evropského parlamentu. Strana vyjednává o možné spolupráci v evropských volbách s dalšími stranami, o jednáních s TOP 09 před týdnem hovořil v rozhovoru pro ČTK šéf STAN Petr Gazdík. Podle spekulací má o čelní post zájem i Pospíšil poté, co sice letos uspěl v komunálních volbách na kandidátce Spojených sil pro Prahu, ale nestal se pražským primátorem. Volby do Evropského parlamentu se v Česku budou konat 24. až 25. května.

Česko má v EP 21 zástupců. V roce 2014 byli ve volbách zvoleni za TOP 09 a Starosty a nezávislé čtyři poslanci - kromě Štětiny a Pospíšila ještě Luděk Niedermayer a Stanislav Polčák. 

komin ( 16. prosince 2018 13:54 )

Krivak Pospisil je schopny uplne vseho.Tak ,jak ho plzensky kmotr Jurecko stvoril,tak se chova-lzi,podvody,korupce,intriky-povahove je Pospisil absolutne nejhorsi cesky politik.

malenabald ( 16. prosince 2018 12:55 )

No, on se snad cpát dál bude, jen pod jinou značkou.

luder ( 16. prosince 2018 11:04 )

Legálně nelegálně, muslimové se nezmění!Kalousek, Štetina a spol chtějí u nás živit tisíce muslimů a naše lidí odrali do mrtě, když tady vládli! Proč najednou ta péče o cizince? http://megazine.cz/2018/12/ubodej-uskrt-otrav-prejed-islamsky-stat-vydal-navod-pro-mus limy-jak-v-evrope-vrazdit-neverici/?fbclid=IwAR2NpMyZn4P5YMtnkXLZ6I02hw_0GWfZYMYp325XPy7UzgsUs6GEF_W VLsg

pavel11 ( 16. prosince 2018 09:34 )

Neskutečná politická špína,křivák,udavač ještě že namá bukvice rodinu že se za tu zrudu nemá kdo stydět, rodiče si trhají vlasy co stvořili.Všude proléza přes dirky za ten humus bere od naších danových poplatníku obrovské peníze, to je mu málo tak ještě kouří,udáva v EU za ještě větší peníze hrozný sajrajt.

komin ( 16. prosince 2018 09:13 )

Bezpaterni J.Pospisil odchovanec kmotra Jurecka hrabe,hrabe,hrabe,je to jednoznacne nejproradnejsi cesky politik

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa