Vánoční jarmark Blesku, to nejsou jen prodejní stánky plné nejrůznějšího zboží a pochutin pro malé i velké. Po celých 24 dnů, co se nejoriginálnější trhy budou v obchodním domě Kotva konat, je pro všechny návštěvníky připraven pestrý doprovodný program. V zajetí předvánoční atmosféry tu tak budete moci strávit klidně celý den. A díky kupónu v tištěném Blesku si můžete dát svařák 1+1 ZDARMA.

JEŽÍŠKOVA KANCELÁŘ

Pokud přijdete na VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU se svým potomkem, neměli byste minout Ježíškovu kancelář a spolu s vaší ratolestí napsat dopis Ježíškovi. Bude pro vás přichystaný speciální dopisní papír, obálka, razítko i Ježíškova schránka, kam dopis s přáním vhodíte. A nejenom to. Každé dítě, které dopis Ježíškovi pošle, obdarujeme.

VÁNOČNÍ STROM S DÁRKY

Jen malý kousek od Ježíškovy kanceláře stojí vánoční strom a pod ním leží spousta dárků. Chcete tam také s dětmi najít nějaké vánoční překvapení? Pak je to úplně jednoduché. Přineste do Ježíškovy kanceláře nově koupený dárek za nejméně 100 Kč, který vám Ježíškovy pomocnice pomohou zabalit.

Vyměnit ho pak můžete za jiný dáreček pod stromkem. Čeká na vás i 50 větších a hodnotnějších cen z hračkářství Kid-Town.cz a spousta dalších překvapení. Každý, kdo si bude chtít vzít dáreček, musí zazvonit na andělské zvonění.

Vánoční Jarmark Blesku otevírá své brány
Autor: Blesk

DIVADÉLKA PRO DĚTI

Z pohádky do pohádky zvou návštěvníky jarmarku dva soubory. Mrňousové všeho věku budou u her o čertech či strašidlech a žasnout třeba i u muzikálového příběhu Sněhová královna v Ledovém království.

„Inspirovali jsme se disneyovským Frozen i Andersenem,“ popsala principálka Metropolitního divadla Praha Dana Bartůňková, jejíž soubor bude na jarmarku tři soboty. Poslední sobotu se pak představí Divadélko Pegas s Princeznou ze mlejna.

TVŮRČÍ DÍLNIČKY

Než si rodiče nakoupí dárky, jejich ratolesti mohou každou sobotu a neděli až do 22. prosince mezi 10:00 až 18:00 trénovat šikovnost a potkávat nové kamarády ve vánočních dílničkách s časopisy Sluníčko, Mateřídouška i ABC. Na vystřihovánkách, omalovánkách či hádankách si budou moci potrénovat šikovnost a vtip.

WORKSHOPY PRO DOSPĚLÉ

Adventní věnec přesně podle vašeho gusta si už v neděli mohou návštěvníci z řad něžného pohlaví s kamarádkami, dětmi a hlavně s časopisem Blesk pro ženy. „Odborník poradí jak na to, aby po výtvoru nestékal vosk, jestli k chvojí ladí červená. Nápad je ale na vás,“ říká šéfredaktorka BPŽ Marie Dvořáková. Proběhne i workshop balení dárků, vhodnější pro pány, kteří s tím mívají problém. Chybět nebudou ani tradiční skleněné foukané ozdoby, které přiveze závod Irisa ze Vsetína. Vy si je budete moci dozdobit. Přihlaste se na workshopy na JARMARK.BLESK.CZ

KREATIVNÍ DÍLNY PRO NEJMENŠÍ

Už 20 let se starají, aby se děti ze 400 českých a slovenských škol nenudily, měly kde potkávat kamarády a věnovaly se tomu, co je baví. Lidé ze společnosti Kroužky.cz nebudou chybět ani na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU. S dětmi si budou vyrábět adventní věnce, kolíčkové jmenovky na dárky nebo lucerničky na betlémské světlo.

POVÍDÁNÍ O VÁNOCÍCH

Odkud se vzaly Vánoce? Co všechny ty vánoční zvyky znamenají? Možná jsme to v průběhu času zapomněli. S povídáním o nich přichází studentka evropské etnologie a folkloristiky Klára Ondrigová (24). „Byla bych moc ráda, aby se návštěvníci na chvíli také zastavili a poslechli si, jak tyto svátky lásky a pokoje trávili naši předkové,“ říká. Potkat ji můžete poprvé už zítra mezi 17:00 a 17:30. Své vyprávění zopakuje 7. a 14. prosince v tom samém čase.

PROGRAM NA DALŠÍ DNY

Pátek

9:00 OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

● své výrobky nabídne prvních 20 prodejců

● na děti čeká Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky

17:30 - slavnostní zahájení Jarmarku s Lucií Bílou a Laďou Kerndlem

Sobota

9:00 OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

● prvních 20 prodejců nabídne své výrobky

● 10:00 až 18:00 – děti si budou moci vyzkoušet zručnost v dílničkách VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU, vyrobí si vánoční přání, vločky či andílky nebo betlém ze Sluníčka a Mateřídoušky

● 15:00 až 16:00 pohádka pro děti Ať žijí strašidla, Metropolitní divadlo

● 17:00 až 17:30 Povídání o Vánocích ● nebude chybět Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky

● 10:00 až 12:00 a 13:00 až 18:00 – Kreativní dílny s Kroužky.cz pro velké i malé, vyrobíte si např. lampičku zavařovačky s vánočním motivem, adventní věnec z organzy, hravé kolíčky s vánočním motivem

Neděle

9:00 OTEVÍRÁ se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU

● své výrobky nabídne prvních 20 prodejců

● 10:00 až 18:00 – děti si budou moci vyzkoušet zručnost v dílničkách VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU, vyrobí vánoční přání, vločky či andílky nebo betlém ze Sluníčka Mateřídoušky

● 10:00 až 12:00 a 13:00 18:00 – Kreativní dílny s Kroužky.cz pro velké i malé, vyrobíte si např. hvězdičku–vánoční ozdobu, podložku z filcu, misku z provázků, tašku s vánočním motivem pomocí tupování

● 10:30 až 12:00 a 13:30 až 15:00 a 16:30 a 18:00 workshopy pro dospělé, adventní věnce a vánoční dekorace s Bleskem pro ženy

Aktuální program si prohlédněte na jarmark.blesk.cz!

Fotogalerie
32 fotografií