Kdo si hraje, nezlobí. A kdo si hraje s hračkami z obchůdku KidTown.cz, ten se nejen baví, ale i učí. „Naše hračky posouvají děti ve vývoji. Zlepšují hrubou i jemnou motoriku, rozvíjí fantazii, prostorovou představivost a učí i první matematické schopnosti,“ vysvětluje majitelka hračkářství Jana Vyhlídalová (47).

Pod Vánoční strom Blesku vybrala třeba sadu na tvorbu vlastních zapékaných přívěsků nebo krabici výtvarných potřeb, s nimiž malí šikulové promění běžné potřeby z domácnosti na malá umělecká díla. Milovníky dinosaurů potěší puzzle s 3D postavičkami s pravěkými ještěry. Malé princezny zase okouzlí stan, který si budou moci postavit v pokojíčku.

Ježíškovy pomocnice

A jak tyto a řadu dalších dárků získat? Přineste na VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU nově koupený dárek v hodnotě minimálně 100 Kč. Naše Ježíškovy pomocnice vám ho na místě zabalí a pak ho společně dáte pod Vánoční strom Blesku. Výměnou si můžete vybrat jiný dárek a odnést ho domů. Každý, kdo si dáreček bude chtít vzít, musí před tím zazvonit na zvoneček – andělské zvonění. Co si odnesete, bude překvapení...

Dva obchody

Nápad založit tak trochu jiné hračkářství dostala Jana Vyhlídalová, když byla sama na mateřské se svým synem. Kromě eshopu provozuje KidTown.cz i dva kamenné obchody, kde si můžete hračky v klidu prohlédnout a některé také vyzkoušet. A nejen to! Třeba si dát i kávu. „Chtěla jsem, aby se obchody staly příjemným místem pro setkávání,“ říká Jana Vyhlídalová. Oba obchody najdete v Praze. První v Bubenči v Uralské ulici, druhý pak na Vinohradech v Korunní.

I pro děti s postižením

Hračky z KidTown.cz pomáhají i dětem, které bojují s různými handicapy. Série hraček v barevné kombinaci černá-bílá – červená pomáhá rozvíjet zrak. Míčky a další hračky s přelévající se tekutinou obvykle upoutají děti s poruchami autistického spektra. „Když přijde do obchodu malý autista, obvykle sáhne po míčku, prohlíží si ho velmi zblízka a je vidět, že ho zaujal,“ popisuje Jana Vyhlídalová. Oblíbená je třeba i židle, na níž se mohou hyperaktivní děti pohupovat, aniž by hrozilo, že spadnou.

Video
Video se připravuje ...

Jana Vyhlídalová - Kidtown.cz Kristýna Beránková, Lukáš Červený

Další informace najdete na: https://www.kidtown.cz

* * *

Aktuální program si prohlédněte na jarmark.blesk.cz