Originální nápad do školy

Nápad na dřevěnou stavebnici spojovanou kovovými druky je starý 22 let. Tehdy její prototyp vyrobil Jiří Modr na základě »rodinného receptu« pro svou sestru, která potřebovala projekt na pedagogické fakultě.

„Mamka po nějaké době, kdy přemýšlela, jak toho nápadu využít, kostky nakonec uložila do šuplíku s tím, že se nám to ještě někdy bude hodit. A měla pravdu. Při zaměstnání v IT se mi po letech zastesklo po práci rukama a tehdy jsem si vzpomněl na naši stavebnici,“ vysvětlil Jirka. Nápad se zalíbil hlavně ve školkách a výroba se zhruba před 5 lety rozjela.

Nové jméno

Pod původním názvem Klik-Klap museli manželé Modrovi mimo jiné vyřešit, jak vyrobit kovové druky,které by mohly bez rizika přijít do rukou i malým dětem. Podařilo se a od té doby se značce daří, i když se vstupem na mezinárodní trh ji museli přejmenovat na WoodFormers.

Princip však zůstal stejný. „Z českého bukového dřeva si necháváme vyřezat devět typů kostek, které pak opatříme druky, čímž vzniká 18 unikátních dílků. Dřevo kromě obroušení a vypálení značek nijak neupravujeme,“ vysvětlila Petra s tím, že materiál je prakticky nezničitelný a navíc nemění barvu. Když jsou kostky hotovy, poskládá je Petra do originální krabičky. Denně vyrobí kostky na 7 středně velkých stavebnic.

Tisíce možností

„Vždycky, když jsme na jarmarku nebo veletrhu a vidíme, jak si děti hrají, jsme nadšení. Vymyslí toho tolik,“směje se Jirka. Největší sada přitom má 83 dílů, které nabízejí 13 256 možností sestavení. „Nedáváme ke stavebnicím nějaké návody, kterých by se děti měly držet,“ vysvětluje Petra. Každé dítě přece vidí v hračce něco jiného. Vždyť co je pro jednoho tank, je pro druhého třeba želva...

Vánoční jarmark Blesku


Vyrábíte krásné, netradiční, zajímavé a kvalitní věci, okolí vám je chválí, vy jste na ně pyšní. Prostě to umíte… Nedostanete se ale mezi »velké hráče« a na obří masové akce bez atmosféry nechcete? Na ty krásné, které mají smysl a jsou vám blízké, se pak pro nedostatek peněz na pronájem stánku nebo kvůli přetlaku zájemců neprobojujete? Blesk pro vás má řešení!

Kdy a kde?


29. 11. – 22. 12. 2019

Vždy pondělí až neděle 9:00 – 20:00

Obchodní dům Kotva (náměstíčko + 3. patro)

Vstup bude zdarma

Koho hledáme


Malé či začínající firmy, řemeslníky, maminky na mateřské, co rády vyrábí dárky pro své blízké, návrháře šperků, doplňků, kosmetiky, hraček. Ty, které baví péct cukroví a dobroty. Všechny, kteří doma na koleni vytvářejí originální věci. Od textilu až po potřeby pro mazlíčky. A hlavně ty, kteří by rádi své výrobky zkusili prodat!

Jak to bude fungovat?


Vy dostanete možnost pronajmout si za opravdu velmi rozumnou cenu prodejní pult vždy na dva dny (pondělí+ úterý, nebo středa +čtvrtek), případně pak na celý víkend (pátek až neděle). A to za jedinečnou cenu!

Jak se přihlásit?


Pomocí registračního formuláře na www.blesk.cz/jarmark

Další dotazy pište na e-mail:eventy@cncenter.cz

Co nabízíme?


Unikátní možnost pronájmu prodejní plochy (pultu) o velikosti 180x80cm v prostorách prvního Blesk Vánočního jarmarku (29. 11. – 22. 12. 2019) ve 3. patře OD Kotva, náměstí Republiky 8, Praha 1.

A bonus pro nejlepší...


Každý týden vybere redakce Blesku nejzajímavější prodejce a dá jim prostor představit sebe i své výrobky v největších a nejčtenějších novinách v Česku. Neváhejte a přihlaste se, dokud je ještě místo!

Ceník pronájmu prodejní plochy

PRACOVNÍ DNY (cena za 2 dny) ..........................3500 Kč bez DPH
VÍKENDY (cena za pá, so, ne) ......................... 6500 Kč bez DPH
Přívod elektřiny do 5 kW .....................................500 Kč bez DPH
Přívod elektřiny do 10 kW .................................1000 Kč bez DPH
Přívod elektřiny nad 10 kW ............................... 1500 Kč bez DPH
(ceny elektřiny platí vždy za celé 2 či 3 dny)