Půlroční kotě servala stepního uteklo chovateli v pátek v Praze 4, informovali v pondělí dopoledne policisté s tím, že zvíře měří asi 60 cm a slyší na jméno Bejby. „Podle pracovníka odchytové služby by mohlo být nebezpečné. Když ho někde uvidíte, volejte tísňovou linku,“ uvedli policisté na Twitteru.

Hon na kočku trval až do odpoledne, pak si šelmy všimli kolemjdoucí a upozornili městskou policii. „Krátce před druhou hodinou přijala městská policie oznámení od mladé ženy, že by se v ulici V Rovinách, Praha 4, za garážemi v křoví mohl pohybovat hledaný serval stepní,“ uvedli strážníci. Na místo hned vyjela hlídka i s pracovníkem odchytu z Jesenice. „Strážníci pak na pozemku střední a mateřské školy v Horáčkově ulici zvíře nalezli a za pomoci sítě společně s pracovníkem odchytu zajistili. Serval nyní míří na prohlídku k veterináři,“ uvedli.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o zvíře v zájmovém chovu je jeho majitel povinen zajistit zvíře proti útěku, pokud tak neučiní, dopouští se přestupku. Z tohoto důvodu strážníci předali oznámení příslušné městské části a také dají podnět na městskou veterinární správu,“ dodali.

Serval stepní je africká kočkovitá šelma. Vyznačuje se zlatou černě skvrnitou srstí, malou hlavou, velkýma ušima a dlouhýma nohama. Dokáže vysoko skákat a rychle běhat na krátké vzdálenosti.

Video
Video se připravuje ...

V Praze utekl serval stepní: Trvalo čtyři dny, než šelmu odchytil TV NOVA Official

Fotogalerie
4 fotografie