Událost se stala ve čtvrtek 21. 7. kolem deváté hodiny ráno. Strážníci pokojně hlídkovali v Seifertově ulici v Praze 3. Bylo brzké ráno, nečekali, že by se mohlo cokoliv stát. Najednou si všimli, jak jejich kolegové zastavují zvláštním výstražným světlem vozidlo stříbrné barvy. „Než však stačili k vozidlu dojít, řidič se rozhodl strážníky objet a velkou rychlostí místo opustit," komentuje incident Zdeněk Modálek, mluvčí pražských strážníků. 

Hlídka nevěřila svým očím. Dupla na plyn a jala se ujíždějící stříbrné auto pronásledovat. Svištěli ulicemi a po několika nebezbečných manévrech dostihli auto v Kubelíkově ulici. „Následně  vyšlo najevo, že celou situaci má na svědomí jednadvacetiletá žena bez řidičského oprávnění a s vystavenými třemi zákazy řízení," uvádí Zdeněk Modálek. Aby toho nebylo málo, zjistila hlídka, že vozidlo postrádá povinné pojištění. Podezření ze spáchání trestného činu nyní řeší Policie České republiky. 

Video
Video se připravuje ...

Pronásledování vozidla hlídkou v Praze 3 skončila dopadením mladé řidičky. Neměla platný řidičský doklad a navíc tři platné zákazy řízení. Městská policie hl. m. Prahy

Fotogalerie
6 fotografií