Dáša V. pro pražskou záchranku pracovala deset let jako referentka Vzdělávacího a výcvikového střediska. Zemřela o víkendu, zcela nečekaně. Náhlá smrt zaskočila kolegy z pražské záchranky. Je to pro všechny obrovská tragédie, Dáša byla více kamarádkou než kolegyní, která oplývala věčným optimismem. 

Kolegové na Dášu stále vzpomínají, byla pro ně výjimečnou osobností. „Byla vstřícná, usměvavá, upřímná a empatická. Když se vás zeptala, jak se máte, nebyla to žádná zdvořilostní konverzace, ale opravdový zájem… Každá návštěva, která k nám na VVS zavítala, by potvrdila, že ta „milá paní z kanceláře“ kolem sebe nakažlivě šíří pozitivní energii. Člověku s ní bylo prostě fajn,“ napsali záchranáři na sociální síti.

Vážná operace

Optimismus Dášu neopouštěl ani, když musela před rokem podstoupit vážnou operaci. Poté byla několik měsíců doma. S operací se poprala s úsměvem. Z postele jí pomohla se zvednout také zvedla podpora kolegů, kteří na ni nezapomněli. 

Dáša byla výjimečný člověk, na kterého se jen tak zapomenout nedá. Administrativu zvládala skvěle a prací žila. „I když s papírováním rozhodně neměla málo práce, nikdy neváhala vyrazit s kolegy ze vzdělávacího a pomáhat s organizací různých akcí pro veřejnost nebo cvičení přímo na místě,“ vzpomínají záchranáři. Nevadilo jí ani účastnit se takových akcí pozdě do noci. Říkala na to jen „prostě mě to baví.“

„Dášo, spolehni se, že na tebe nezapomeneme. Vždycky budeme vzpomínat na to, jak jsi nás dokázala zahřát úsměvem, i když to teď hrozně bolí. Myslíme taky na tvoje nejbližší a vyjadřujeme jim hlubokou soustrast,“ smutní na Facebooku. Na příspěvek na sociální síti reagovalo mnoho lidí, kteří vyjadřovali upřímnou soustrast. „Takto mladí a potřební lidé by neměli tak brzy odcházet, upřímnou soustrast,„ napsala uživatelka Bláža. „Upřímnou soustrast všem!   Čest její památce a její težké práci!“ projevil soustrast Petr.