Velké drama začalo ve středu kolem čtvrté hodiny odpoledne. Podle mluvčí si policejní hlídka všimla bílého vozidla, které v ulici V Kolkovně nedalo přednost chodcům na přechodu. Řidič nechal policisty vystoupit z aut, ale pak šlápl na plyn a odjel pryč. 

Ujížděl po chodnících, v protisměru, křižovatky projížděl na červenou a během ujíždění způsobil několik dopravních nehod,“ řekla Siřišťová. Policisté vyhlásili pátrání, že jim ujíždí stejné vozidlo jako v úterý večer. Nakonec jej zastavili v ulici Platnéřská v centru. „Za užití hrozby namířené střelné zbraně muže zpacifikovali a následně omezili na osobní svobodě,“ dodala mluvčí.

Poté policisté zjistili, že se skutečně jedná o muže, který před nimi utíkal jen několik hodin před tím. Podle Siřišťové byl zadržený za majetkovou trestnou činnost již stíhán a teprve několik měsíců je propuštěn z vězení.

Zranění v Dolních Počernicích

V úterý večer chtěli policisté nejprve zkontrolovat projíždějící vozidlo. „V momentě, kdy kolegové vystoupili ze svého služebního vozu provést silniční kontrolu, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět,“ uvedla mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi v centru Prahy 26letého muže, který jim ujížděl bez řidičáku David Malík

Následovala rychlá honička, kdy řidič projel několikrát červenou a podařilo se mu policistům ujet. Teprve v ulici Golfová našli policisté vůz, ale bez šoféra. Brzy jej však našli: „Lustrací na místě zjistili, že šestadvacetiletý podezřelý nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dále kolegům odmítl test na omamné a psychotropní látky. Recidivista se následně doznal, že řídil ujíždějící vozidlo,“ sdělila mluvčí. 

Kvůli honičce se srazila policejní hlídka s jiným vozem. Pražští záchranáři tak ošetřili tři muže ve věku 25, 36, 26. „Pacienti utrpěli úrazy hlavy a kyčle, po ošetření jsme je transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,” uvedla tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté zadrželi 26letého řidiče, který před nimi ujížděl bez řidičáku. (3. 3. 2021) Policie ČR

Po středeční policejní honičce žádá policejní mluvčí účastníky silničního provozu, které recidivista svojí jízdou ohrozil, aby se ozvali na linku 158. "Kriminalisté v současné době prověřují případ ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což muži v případě prokázání viny hrozí až osmiletý pobyt ve vězení," dodala Siřišťová.

Fotogalerie
14 fotografií