„Léto už je v plném proudu, a tak bych rád návštěvníky pozval do naší botanické zahrady, která má opět co nabídnout. Velkým lákadlem těchto dní je levandulové pole v expozici Středozemí, kde se také od poloviny července uskuteční fotografická výstava, která nás přenese na ostrov Kypr. Společně se zahájením výstavy pokřtíme i knihu Petra Hanzelky Botanická putování Kyprem, ze které výstava vychází,“ uvedl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

„V srpnu se mohou těšit milovníci vína, a protože se také věnujeme vzdělávání, tak jsme si připravili workshopy pro odpovědné chování k životnímu prostředí, kde se něco mohou přiučit návštěvníci napříč generacemi. Do naší zahrady se dá přijít za zábavou, odpočinkem, ale i ochlazením, a pokud se nechystáte na dovolenou do zahraničí, můžete u nás v zahradě objevit prostřednictvím typické flóry celý svět,“ láká Černý. 

Kdy, kde, za kolik?

Skleník Fata Morgana je každé pondělí uzavřen, otevírací doba v červenci a srpnu je od úterý do neděle od 9 do 19 hodin. 

Venkovní expozice jsou otevřené denně od 9 do 19 hodin. 

Vinotéka sv. Kláry je otevřená denně od 10 do 19.30.

Vstupné lze zakoupit i online, dospělý vyjde na 135 Kč/ osoba, dítě od 3 do 15 let pak 85 Kč.

Fotogalerie
60 fotografií