Influencerka Aneta Chroustová na sociálních sítích popsala, jak k obtěžování došlo. „Vyjížděla jsem po eskalátorech na Palackého náměstí a najednou cítím něco mezi nohama. Otočím se a za mnou stál nechutný chlap a strčil mi telefon pod sukni, fotil nebo točil,” uvedla. 

Byl to pro ni velký šok, ale přesto stihla na muže zakřičet, a dokonce se jí podařilo na telefon zachytit kus jeho obličeje a boty. K obtěžování došlo, když právě točila, jak po eskalátorech vyjíždí z metra ven a v ruce drží piknikový košík. Poté, co Aneta zveřejnila, co se jí na eskalátorech v pražském metru stalo, začaly se ji ozývat i jiné dívky, které úchyl také obtěžoval.

Další oběti

S Anetou se spojila pětadvacetiletá Karolína. Tu si úchyl vyhlédl ve stanici Staroměstská.  „Cítila jsem, že se něco dotklo mé nohy. Když jsem se ohlédla, všimla jsem si, že má ten muž mobil pod mojí sukni.“ I Karolína odvážně zareagovala a dala se s neznámým mužem do slovní potyčky. Donutila ho dokonce záběry zpod její sukně smazat. „Na tom záběru byl jeho obličej, pak přepnul na druhou kameru a byla tam moje sukně. Viděla jsem ale, že tam má takových videí víc.“  

To, že se na Anetu po zveřejnění hrůzného zážitku na sociálních sítích obrátily i jiné dívky, ji donutilo, aby zašla na policii. „Případem se zabýváme pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, za což hrozí pokuta až 20 tisíc korun,“ uvedl pro Seznam Zprávy Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Anetě se podařilo natočit úchyla, který jí v pražském metru strčil telefon pod sukni Aneta Chroustová

Fotogalerie
30 fotografií